Lemnul in constructie – tratamente si sfaturi de la echipa Deposib

0 Shares
0
0
0

Lemnul este utilizat din cel mai vechi timpuri ca material de constructie, deoarece este versatil si se pliaza pe o gama variata de functii. Astfel, acesta se poate utiliza ca element structural al locuintei, dar și pentru pardoseala, placaje, panouri, tamplarie, fatade sau decoratiuni interioare.

Prejudecatile asupra lemnului s-au bazat in timp pe diferite probleme frecvente, insa fiecare problema are si rezolvarea ei. In acest caz, pe deposib.ro poti gasi solutii de tratare a lemnului profesioniste pentru a elimina problemele legate de de faptul ca lemnul arde, face ciuperci, scartaie sau este mancat de cari.

In primul rand, alegerea lemnului ca material de constructie prezinta avantaje pe care este greu sa nu le iei in considerare. Chiar daca o constructie de lemn pare mai putin rezistenta la prima vedere fata de cele din BCA sau caramida, acest material prezinta avantajul rezistentei mecanice, astfel stabilitatea si rezistenta constructiilor este asigurata.

Un alt punct de vedere este acela ca lemnul ca material nu este unul rigid, ceea ce ii ofera capacitatea de a absorbi mai usor socurile incendiilor. Daca esti hotarat sa folosesti lemnul ca material de constructie, acesta este si o sursa regenerabila. Din acest motiv, dar si pentru ca timpul de constructie este redus semnificativ, oamenii prefere din ce in ce mai des aceasta optiune.

Pentru constructiile noi, echipa Deposib recomanda urmatorele solutii profesionale ce includ produse in ceea ce priveste un tratament pentru lemn in prevenirea eventualelor probleme dupa cum urmeaza:

Estetik ulei protector colorat:

  • Protejeaza lemnul de efectele UV;
  • Prezinta rezistenta la apa si intemperii;
  • Permite lemnului sa respire;
  • Previne crapaturile si nu se exfoliaza.

Forte Profi, tratament lemn pentru exterior:

  • Ofera protectie lemnului cu eficienta intre 15-30 ani;
  • Prezinta rezistenta sporita la contactul direct cu apa;
  • Protectie la insecte si ciuperci.

Tratarea lemnului – solutii profesionale Deposib

Mergand pe fiecare concept in parte, un prim aspect este acela ca lemnul ia foc usor. Acest lucru, in realitate si exemplificat de specialisti nu se intampla in cateva secunde. In primul rand pentru aprinderea unui foc de lemne este nevoie de surcele si eventual de o solutie inflamabila. Structura unui perete compact din lemn, dar si tratatrea acestuia de la inceput pot intarzia semnificativ durata de ardere, astfel incat sa poti evacua locuinta in timp util.

Protectia impotriva incendiilor

Solutia Antiflash de ignifugare si protectie lemn reprezinta o solutie regasita pe deposib.ro ce confera protectie impotriva incendiilor BS1 D0, incadrata in clasa superioara. Aceasta are mai multe functii printre care si protectia impotriva ciupercilor si a insectelor si se poate utiliza diluat cu apa, dar se regaseste si pigmentat.

Ciupercile, alti daunatori si mucegaiul – o problema frecventa

Ciupercile de lemn apar in special daca lemnul este ud. De aceea, specialistii Deposib recomanda Bluestop M conservant lemn, o solutie ce se poate utiliza in tratarea lemnului proaspat debitat pentru prevenirea ciupercilor, mucegaiului, dar și in remedierea albastririi acestuia.

Un alt produs profesional ce are acelasi principiu este Opti F – tratament preventiv lemn nou ce protejeaza atat la interior, cat si la exterior. Solutia o poti folosi pe lemnul umed, mai mult decat atat este un aliat impotriva insectelor, ciupercilor si mucegaiului.

Carile de obicei sunt distruse in uscatoare specializate. In cazurile in care acestea reapar din diverse motive, produsele ce le elimina pot reprezenta o solutie optima accesibila. Un exemplu pe care il poti regasi pe deposib.ro este Plus I sau ajutorul in eradicarea insectelor. Acest produs combate daunatorii din orice stadiu de dezvoltare, este incolor, nu pateaza si nu schimba culoarea lemnului.

Fiind un material organic, lemnul in contact cu apa sau solul se poate dezintegra prin putrezire. Utilizarea solutiei Antimucegai iti poate usura munca daca este utilizata ca tratament preventiv, dar mai are proprietatea de igienizare si curatare a lemnului inegrit in fazele de inceput.

Bochemit Forte Profi este produsul care se preteaza la contact direct cu solul si cu apa, acesta este singurul care se recomanda la tot ce inseamna contact direct cu apa.

Bochemit Antimucegai se foloseste doar pentru curatare mucegai de pe orice suprafata (lemn, zidarie, gresie, plastic, obiecte sanitare, etc.). Curata mucegaiul in aproximativ 15 minute.

Bochemit Antimucegai poate curata lemnul innegrit care nu a fost tratat si care a stat in ploaie si soare; il aduce la culoarea naturala in aproximativ 30 minute.

Dupa cateva ore Bochemit Antimucegai se evapora, se pot face mai multe aplicari pana la obtinerea efectului dorit, de asta dupa evaporare este nevoie ca lemnul sa fie tratat cu Opti F, Antiflash sau cu Forte Profi.

0 Shares
You May Also Like