Masini second hand – puncte de verificat inainte de cumparare

0 Shares
0
0
0

Masini second hand - puncte de verificat inainte de cumparareAchizitionarea unei masini second hand de la o persoana fizica nu este o alegere usoara pentru marea majoritate dintre noi… Desi nevoia este simtita, cumpararea unei masini second hand poate cauza ingrijorare in ceea ce priveste starea reala a vehiculului si utilizarea acestuia de catre proprietar. Este vehiculul folosit bine intretinut? A suferit un soc? Exista defecte ascunse? Cumpararea unei masini second hand vine cu o multime de intrebari, chiar daca are itp Cluj 2022. Urmeaza sfaturile expertilor de vehicule uzate pentru a fi sigur ca vei cumpara vehiculul uzat perfect.

Verificati originea unei masini second hand

Cunoasterea originii unei masini inseamna a sti unde a fost pusa in circulatie, a sti daca a fost importata si a cunoaste numarul de proprietari (prima mana, mana a doua, mana a treia etc.).

Va trebui sa verifici daca informatiile indicate pe cardul gri corespund vehiculului si proprietarului , si anume:

  • Placuta de inmatriculare
  • Numarul de serie numit si VIN (prezent pe sasiu, in partea stanga jos a parbrizului, sub capota etc.)
  • Termenul limita pentru inspectia tehnica daca vehiculul este recent
  • Tipul national (vehicul privat sau profesional etc.)
  • Numele, prenumele si adresa proprietarului

O masina uzata importata necesita mai multa vigilenta. Intr-adevar, in ciuda unui finisaj identic, echipamentele standard si optiunile pot diferi!

In plus, tara de origine a masinii poate avea un impact asupra intretinerii acestuia si in special asupra controlului tehnic. Acest lucru poate fi mai putin complet decat in Romania si poate exista un blocaj in timpul importului. Se recomanda sa te asiguri ca masina este deja inmatriculata in romania de catre vanzator inainte de a o cumpara.

Verificarea originii masinii este un pas important in achizitionarea unei masini second hand pentru a evita costurile neasteptate.

Verifica istoricul unei masini uzate

Nu este niciodata usor sa cunosti istoria unei masini second hand. Istoricul corespunde operatiunilor si procedurilor pe care le-a primit masina uzata si anume:

  • Jurnalul de intretinere. Iti permite sa verifici daca toate operatiunile de intretinere au fost efectuate.
  • Facturi de intretinere. Acestea iti permit sa vezi piesele care au fost schimbate pe vehicul.
  • Controlul tehnic (daca masina uzata are mai mult de 4 ani. In caz contrar, trebuie efectuata in fiecare an).

Daca proprietarul iti poate furniza toate aceste documente, poti certifica ca vehiculul este in stare buna si nu are defecte. Este, de asemenea, o garantie a calitatii si a increderii.

O masina uzata trebuie inspectata

Inspectarea inseamna mersul in jurul masinii in statica, fie in exterior, fie in interior. In exterior, va trebui sa verifici starea jantelor deoarece o janta deteriorata poate avea repercusiuni asupra directiei de mers a masinii si presupune reparatii in general costisitoare. Verifica si uzura anvelopelor.

De asemenea, te sfatuim sa verifici starea barelor de protectie si a montajelor acestora (nu trebuie sa se miste): daca se misca, acesta poate fi semnul unui accident anterior si acest lucru va necesita de cele mai multe ori inlocuirea camerei.

Verifica si sub caroserie, in special pe partea motorului.

0 Shares
You May Also Like