Mituri si adevaruri despre casele de amanet

0 Shares
0
0
0

Mituri si adevaruri despre casele de amanetOdata cu trecerea timpului au aparut o multime de mituri si de informatii total eronate in ceea ce priveste casele de amanet, astfel incat oamenii au ajuns sa priveasca aceste case de amanet ca pe un bau – bau.

Ei bine, multe persoane sustin faptul ca toti cei care au intrat intr-o casa de amanet pentru a amaneta un bun, au facut cea mai proasta alegere, pentru ca au avut doar de pierdut. Aici este important insa de mentionat faptul ca doar oamenii care nu sunt informati cred si sustin acest lucru.

In realitate insa, lucrurile stau total diferit. Cei care intra intr-o casa de amanet pentru a-si amaneta unul sau mai multe bunuri, se pot bucura de un mare avantaj, si anume de faptul ca primesc banii pe loc, daca gireaza cu un bun care sa acopere suma de bani primita.

Multe persoane cred ca toti cei care isi amaneteaza bunurile le si pierd. Aici lucrurile deasemenea nu stau asa, dat fiind faptul ca totul se desfasoara pe baza de contract.

Cei care amaneteaza o bijuterie, incheie un contract de amanet bijuterii impreuna cu casa de amanet, pentru a stii care este data limita la care isi pot plati datoria si isi pot recupera garantia.

Asa stau lucrurile si pentru cei care isi amaneteaza telefonul, laptopul sau alt dispozitiv electronic, pentru ca intre clienti si casa de amanet se va incheia un contract de amanet electronice, in care este mentionata suma de bani imprumutata, este mentionata garantia imprumutului, dar si data la care s-a efectuat imprumutul si data limita de achitare a datoriei.

Deci, lucrurile nu stau asa cum cred oamenii, pentru ca toti clientii caselor de amanet, isi vor recupera bunurile in secunda imediat urmatoare, din momentul achitarii datoriei.

Se mai spune si ca toate casele de amanet nu evalueaza corect bunurile, pentru ca interesul lor este acela de a-i pacali pe clienti. Ei bine, clientii stiu inca de la inceput ca li se va oferi o suma ceva mai mica decat valoarea de piata a bunului amanetat. Daca discutam de exemplu despre un smartphone care valoreaza 1000 de lei, cu siguranta casa de amanet ii va oferi un imprumut de 700 – 800 de lei clientului.

Un amanunt foarte important care trebuie mentionat in legatura cu casele de amanet, este acela ca ele ofera si sume mari de bani cu imprumut, insa aici valoarea bunurilor amanetate trebuie sa fie la fel de mare.

De exemplu, o persoana care are nevoie e o suma foarte mare de bani, poate opta pentru un imprumut de genul amanet auto, iar astfel va lasa masina drept garantie pentru banii primiti.

Asadar, se poate observa clar faptul ca despre casele de amanet exista si adevaruri dar si mituri, insa tot ceea ce conteaza cel mai mult este ca o casa de amanet poate reprezenta cea mai buna solutie pentru orice persoana care are nevoie de bani, si care nu poate sa gaseasca o alta sursa din care sa se imprumute.

0 Shares
You May Also Like