Cerinte privind siguranta cazanelor Stropuva

0 Shares
0
0
0

Atunci cand folosesti cazane pe lemne Stropuva trebuie sa oferi o mare atentie aspectelor care garanteaza o functionare in siguranta. Sa nu uitam de faptul ca aceste cazane functioneaza la temperaturi foarte inalte, datorate arderii combustibilului solid, astfel incat ar putea aparea si accidente neplacute dar si periculoase in acelasi timp.

Accidentele apar de cele mai multe ori din cauza neatentiei dar si dupa o utilizare necorespunzatoare. In acest articol am decis sa discutam despre cerintele privind siguranta cazanelor Stropuva. Astfel, iti vei putea incalzi casa intr-un mod placut dar si in conditii de maxima siguranta.

Cerinte pentru apa din cazan

Apa din cazan reprezinta un detaliu pe care nu ai voie sa il ignori. Pentru o buna functionare in siguranta, aceasta trebuie sa indeplineasca anumite conditii. In primul rand, nu ar trebui sa aprinzi cazanul fara apa. Apoi, odata pornit cazanul cu apa in el, aceasta nu ar trebui sa ajunga la punctul de fierbere.

Mai mult decat atat, presiunea din intregul sistem nu ar trebui sa depaseasca valoarea de 1,5 bar. Si, asa cum nu trebuie lasata apa sa ajunga la punctul de fierbere, la fel nu ar trebui lasata sa inghete in cazan sau in sistemul de incalzire.

In cazul in care apa ajunge la punctul de fierbere, cazanul se poate supraincalzi si poate ceda.

Ce faci atunci cand temperatura din cazan creste din motive greu de inteles?

In aceasta situatie, ar trebui sa inchizi supapa de sus care are rolul de a alimenta cazanul cu aer. Apoi ridica distribuitorul de aer cu stabilizator si seteaza pompa de apa la nivelul maxim al vitezei. In final, deschide usa de la distanta si pune nisip sau chiar pamant.

Distribuitorul de aer mentionat mai sus nu ar trebui deplasat in timpul arderii.

Asta deoarece distribuitorul de aer devine moale din cauza caldurii iar incercarea de a-l deplasa ar putea cauza indoirea sa. De asemenea, durata sa de viata va scadea destul de mult in cazul in care va fi deplasat spre combustibil.

Cerinte pentru camera cazanului

Camera unde va fi instalat cazanul trebuie sa respecte la randul sau cateva cerinte. De exemplu, aerisirea acestei camere este obligatorie. In caz contrar, cazanul ar putea functiona necorespunzator.

O alta cerinta pentru camera cazanului este ca aceasta sa aiba podeaua din beton, iar suprafata sa fie cat mai dreapta.

Alte greseli care ar trebui evitate

Interiorul cazanului nu ar trebui privit ca pe un loc unde poate fi depozitat lemnul. Asta deoarece lemnul se va aprinde de la cenusa fierbinte si va fumega. Ca si consecinta, se va produce atat condens cat si gudron, care ar putea duce la aparitia altor defectiuni.

De asemenea, aerul si nici combustibilul nu ar trebui sa fie introduse prin partea de jos a cazanului.

Nu numai ca astfel va fi consumata o cantitate mai mare de lemn, insa totodata condensul se va scurge iar apa din cazan va ajunge rapid la punctul de fierbere.

Un ultim sfat pe care ti-l putem oferi pentru o functionare in deplina siguranta a cazanelor Stropuva este sa nu introduci ambalaje din plastic sau cutii de carton in acestea. Gazele emanate de acestea nu vor arde suficient de repede, iar acest lucru ar putea cauza explozii in interiorul cosului.

0 Shares
You May Also Like