Nokia a cumparat Withings pentru a concura Apple HealthKit

0 Shares
0
0
0

Nokia a cumparat Withings pentru a concura Apple HealthKitNokia abia a revenit pe piata de consum prin achizitia foarte popularului producator de fitness trackere – Withings, pentru suma de 191 milioane de dolari.

Iti doresti huse Nokia originale, la preturi decente? Cel mai bun loc in care sa cauti, este AccesoriiGsm.ro!

Dar de ce acum si de ce s-au reorientat tocmai catre accesorii? Presedintele Nokia Ramzi Haidamus, explica aceasta miscare: Nokia a conceput o strategie de digital health numita Wellcare, ceva similar cu Apple HealthKit.

El spune ca achizitia companiei Withings – care nu produce doar gadget-uri de purtat ci si aparate de monitorizare a presiunii sangelui si alte device-uri medicale – va accelera planurile Nokia de intrare pe piata, in acest sector.

WellCare de la Apple, reprezinta o experienta sigura si simpla de folosit, construita in jurul unor date ce se pot preleva cu ajutorul device-urilor de tracking. WellCare poate informa pacientii, medicii si ingrijitorii despre starea de sanatate generala.

Nokia a facut anumite cercetari in acest domeniu in ultimii doi ani, dar aceasta achizitie da un impuls puternic, pentru conceperea si lansarea propriilor trackere.

Nokia imprumuta cumva aceasta strategie chiar de la Apple si Fitbit, dar nu are de gand sa se opreasca aici. Tracker-ul ca si device in sine, nu este atat de interesant ci mai degraba celelalte device-uri medicale ce pot monitoriza toti parametrii de sanatate ai unei persoane.

Desigur, Nokia va trebui sa munceasca mult pentru a ajunge Apple din urma in aceasta privinta, dar nu este imposibil. In momentul de fata, peste jumatate din spitalele de top din Statele Unite, folosesc sau incearca Apple HealthKit.

Numele Withings are o traditie bogata pe piata device-urilor medicale si a gadget-urilor de tracking ce pot fi purtate, asa ca acest nume nu va disparea, dar va fi combinat cu Nokia intr-un efort de rebranding, care sa mentina succesul ambelor companii.

Spunem ambelor, pentru ca desi Withings au fost achizitionati de Nokia, angajatii care lucrau acolo vor lucra mai departe pentru Nokia, in cercetarea si in producerea noilor device-uri.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a aratat prin niste rapoarte ca bolile cardio-vasculare reprezinta cauza numarul 1 a mortilor in ziua de astazi, cu mai mult de 1 miliard de adulti la nivel global, ce prezinta probleme ca hipertensiunea de exemplu.

Diabetul, afecteaza si el in ziua de astazi 1 din 12 adulti la nivel global, de 4 ori mai mult decat in 1980. HealthCare sau WellCare vor reprezenta unele dintre cele mai mari programe din Internet of Things, analistii raportand ca “mobile health” (sanatatea mobila, supervizata de catre device-uri portabile) va reprezenta sectorul cu cea mai mare dezvoltare din sanatate (va creste cu peste 37%), in perioada 2015-2020.

Combinatia produselor inovatoare a unor companii ca de exemplu Withings, Nokia sau Digital Health, va asigura aceasta dezvoltare continua a pietei si va aduce mari beneficii pentru toti oamenii.

Capabilitatile de monitorizare a indicilor majori de sanatate in timp real, vor fi capabile in unele cazuri sa salveze vieti, asa cum s-a demonstrat deja, in mai multe randuri.

0 Shares
You May Also Like