Trei lucruri esentiale despre limbajul corpului

0 Shares
0
0
0

Trei lucruri esentiale despre limbajul corpului
Corpul tau va spune o poveste chiar si in momentul in care nu exprimam nimic prin cuvinte, vedeti faimosul film Lie to me. Acest limbaj tacit va transmite celor din jur si informatii pretioase despre voi si despre starile interioare.

Abilitatea de a descifra limbajul corpului e un as in menaca oricui stie tainele sale. De exemplu daca urmeaza sa aveti o intalnire indiferent ca e una de afaceri ori una romantica probabil ca deja aveti ceva scenarii in minte despre care puteti discuta si stiti si cateva replici smart cu care veti impresiona in mod sigur.

E posibil insa sa aveti o surpriza neplacuta. Pentru persoanele interesate de angajare videochat acest articol poate fi interesant.

Chiar daca aveti raspunsurile potrivite si discutia decurge din punctul tau de vedere bine peste cateva zile puteti sa obervati ca lucrurile nu sunt exact cum v-ati propus.

Poate ca propunerea de business nu a prmit raspunsul sau cel ori cea cu care ati iesit la cina romantica nu v-a sunat inapoi cum a promis chiar daca a spus ca a avut o seara superba cu tine.

Sansele de a obtine un raspuns bun prinn intuirea urmarii ar fi fost mai probabile daca ati fost atenti si la limbajul corpului. Atunci cand gesturile determina perceptia celorlalti este important sa stim cum sa ne facem intelesi.

Ganditi-va si la momentul in care salutati o persoana si ii strangeti mana. Daca mana va fi tremuranda sau umeda din cauza emotiilor interlocutorul nu va fi impresioant si va simti ca esti tensionat.

Daca la intalnire aveti o postura a corplui care se aseamana cu un semn de intrebare veti crea impresia ca nu sunteti siguri pe voi si ca nivelul stimei de sine e foarte scazut.

Daca postura e insotita de ascunderea capului intre umeri ori de o privire atintita in podea apar riscurile ca raspunsurile date indferent cat de bune ar fi sa nu il impresioneze deloc pe interlocutor si sa nu genereze rezultatele asteptate.

Limbajul corpului va deretmina si ceea ce consideram noi despre propria persoana . In mod sigur ati simtit ca in momentul in care sunteti imbracati in costume office sau pantofi cu toc sunteti alt om aveti mai multa incredere, sunteti atragatori sau siguri.

In primul rand va trebui sa iti indrepti postura. Apoi va trebui sa departati usor picioarele si sa ridicati barbia. De asemenea poti si sa schitezi un zambet.

Limbajul corpului e mult mai sincer decat sunt cuvintele. Pentru unele situatii comunicarea nonverbala ne ajuta sa ne intarim mesajul iar in alte ipostaze tradeaza si adevaratele intentii si trairi interioare.

Momentele de incongruenta intre gesturi si discurs cand acestea nu sunt sincronizate pot sa fie primul indiciu ca persoana care discuta nu crede nici ea ce spune.

Cele mai sincere zone ale corpului nostru sunt picioarele si ne tradeaza cand nu prezentm simpatie fata de persoana cu care vorbim chiar daca avem privire blanda si suntem indreptati spre el si afisam chiar si un zambe larg.

Acestea sunt numai trei din motivele pentru care trebuie sa devenim receptivi si constienti de semnale.

0 Shares
You May Also Like