Pentru o viață sănătoasă

0 Shares
0
0
0

Cu toții vrem să trăim mult, să avem o sănătate de fier, să nu ajungem prin spitale. Din păcate nu toți ne-am gândit, cel puțin până-n prezent, să facem pasul ăla înainte, atât de mult necesar  pentru îmbunătățirea condiției fizice.  Ne-am obișnuit să amânăm, iar sănătatea noastră o să aibă de suferit, mai ales dacă lucrăm prea mult la birou, uităm să mai facem sport, dar și să mâncăm sănătos. Sedentarismul este principalul dușman al sănătății omului modern. Dacă nu faceți mișcare, mâncați când vă aduceți aminte, iar când puneți masa vreți tot felul de alimente nesănătoase doar pentru că sunt foarte gustoase, riscați să ajungeți obezi, să vă îmbolnăviți de inimă, dar și coloana vertebrală o să aibă de suferit. Astea sunt doar câteva dintre multele boli la care vă expuneți dacă nu faceți mișcare, dacă nu mâncați sănătos.

Ce înseamnă a mânca sănătos ?

Trebuie să băgați :

– 33 % fructe și legume;

–  33% pâine, cereale și cartofi;

–  12% pește, carne, dar și alte produse ce conțin proteine;

– 12% lapte și produse din lapte ;

– 10 % grăsimi și zahăr.

Trebuie să consumați treptat aceste produse, să aveți un program destul de bine stabilit pentru orele de masă, pe care să-l și respectați. Nu uitați să mai comandați din când în când produsele și suplimentele naturale oferite de către magazinul online Pronat, iar dacă până azi duceați o viață sedentară, de azi încercați să faceți și sport. Și încă ceva, fiți cumpătați, nu băgați în voi ca sparții. Dacă sunteți grași și considerați că înfometarea o să facă minuni, dați-mi voie să vă contrazic. Înfometându-vă riscați să intrați în depresie, gândirea o să vă fie afectată, nu o să mai aveți chef de nimic. Pentru o viață sănătoasă, așa cum am mai spus mai sus, mâncați sănătos și faceți sport. E simplu, trebuie doar să aveți voință, nu multă, doar cât să reușiți să vă gândiți și la binele dumneavoastră.

0 Shares
2 comments
  1. Daca am “baga” cat ne zic specialistii…nu ne-am mentine silueta. Ce zici tu zici bine.
    E posibil chiar de mai mult sa fie nevoie, pentru ca in timp calitatea nutrientilor s-a deteriorat.

    Adica daca pe vremuri era suficient sa manancam 1 mar…acum trebuie sa mancam 3 ca sa ne luam acelasi continut de vitamine.

    Personal, optez pentru suplimente.

Comments are closed.

You May Also Like