Prevenirea si stingerea incendiilor – activitate absolut necesara

0 Shares
0
0
0

Situatiile in care un incendiu devasteaza tot sunt extreme si necesita bineinteles masuri extreme. Din pacate, foarte multe persoane cred ca acest lucru nu li se va intampla tocmai lor si nu instaleaza echipamente si accesorii de protectie. Desi prevenirea si stingerea incendiilor este o activitate absolut necesara, multe firme evita sa ia autorizatia si bineinteles functioneaza ilegal.

Siguranta colectiva si personala este prioritara in situatiile de urgenta. Este un drept al fiecarei persoane sa fie protejata in acest caz, fiind implicit o obigatie a operatorilor economici sau institutiilor publice. Prevenirea si stingerea incendiilor este de fapt o denumire a tuturor activitatilor si masurilor care trebuiesc indeplinite pentru a mentine un nivel optim de securitate in cazul unui incendiu.

Pentru a putea avea o constructie in siguranta este nevoie de un proiect bine structurat al instalatiilor si constructiilor. Nimeni nu isi doreste sa lucreze intr-o firma care nu dispune de aceste masuri si desi nu va cere fiecare angajat sa vada planul de incendiu, trebuie sa fii constient ca acesta este absolut necesar.

Faza de proiectare a acestor masuri trebuie sa respecte prevederile normative de proiectare. Proiectantii se ocupa cu stabilirea masurilor de protectie prin scenariul de securitate la incendiu. Acesta este un document in baza caruia se va emite avizarea ISU. Fara acest top de avizare, nu se poate obtine autorizatia de constructie a cladirii respective.

Prevenirea si stingerea incendiilor – activitate absolut necesara. Cu toate evenimentele negative care s-au intamplat in ultimii ani, tot mai multe cladiri au urmat aceasta cale. Este mai bine sa eviti o astfel de nenorocire, in loc sa o infrunti, asadar va trebui cu certitudine sa obtii acest aviz! ISU va certifica realizarea masurilor in baza unor inspectii. Se va emite ulterior autorizatia de securitate la incendiu, care va permite constructia cladirii, respectiv functionarea ei.

Uneori ti se pare ca niciodata nu te vei confrunta cu o astfel de problema pentru ca nimeni si nimic nu poate genera un foc. Retine insa, ca oricat de mica ar fi o scanteie, poate distruge tot ce ai construit intr-o viata! Daca ai obtinut deja autorizatia de securitate la incendiu, va trebui sa organizezi o activitate de aparare la incendii.

Activitatea de prevenire si stingere a incendiilor se face fie de administratorul societatii, fie de un cadru tehnic. Administratorul poate organiza aceasta activitate numai daca isi asuma raspunderea sau angajeaza un cadru tehnic care are atributii PSI (prevenirea si stingerea incendiilor).

O simpla flacara, oricat de mica ar fi ea, poate mistui o intreaga cladire. Aici este vorba de toate cladirile, inclusiv de case. Atunci cand ai demarat toate demersurile pentru constructia unei cladiri, ti se pare ca autorizatia de incendiu este cea mai mica problema. In realitate, de fapt, autorizatia este obligatorie si nicio cladire nu primeste autorizatia de construtie pana ce nu obtine avizul ISC.

Prevenirea si stingerea incendiilor este o activitate absolut necesara, fara de care nu poti sa impui reguli sau sa emiti pretentii catre angajati – in cazul in care vorbim de cladiri pentru birouri sau comerciale.

0 Shares
You May Also Like