Puterea aburului si a ozonului

0 Shares
0
0
0

Puterea aburului si a ozonuluiExista o varietate de moduri de utilizare a terapiei cu ozon, dar una dintre cele mai populare este combinarea cu abur. Aceasta combinatie este utilizata in intreaga lume de catre cei care doresc sa elimine eficient toxinele si din multe alte motive. De multe ori ne intrebam cum functioneaza, deci veti afla mai multe despre ozon, aburi, modul in care acestea se combina si ce alte metode s-au dovedit populare in terapiile cu ozon / abur. Pentru a elimina acneea de exemplu se foloseste lampa cu vapozon.

Mai mult ca niciodata, toxicitatea reprezinta o preocupare deosebita. Suntem expusi la substante chimice si toxine in fiecare zi, in aer, in sol si in apa, dintr-o multime de surse pe care nu le putem controla. Alimentele procesate si rafinate, deshidratarea si accesul usor la medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala se adauga la incarcatura de toxine pe care o purtam.

Ca urmare, sensibilitatea chimica multipla reprezinta o amenintare tot mai mare. Potrivit Academiei Nationale de Stiinte, aproximativ 15% din populatia SUA sufera de expunere chimica. Compusi organici volatili si alte toxine se depoziteaza bine in organism, ascunzandu-se in tesuturile, organele, sistemul nervos, creierul si organele interne.

In cazul in care organismul nu este in masura sa elimine toxinele, ele continua sa se acumuleze. O serie de boli si leziuni pot fi acum partial sau complet atribuite supraincarcarii toxice. Ca urmare, un numar tot mai mare de oameni investigheaza terapiile de detoxifiere, iar aburul si ozonul se situeaza foarte sus in lista posibilitatilor.

Ozonul este, de asemenea, cunoscut ca oxigen activat. Nu este abur. Ozonul este produs de natura si actioneaza ca un germicid puternic.

Cum? Ozonul este format din trei atomi de oxigen. Deoarece nu poate ramane in aceasta stare, cel de-al treilea atom singur se va rupe in cele din urma, lasand oxigen pur. Acest atom trebuie sa se ataseze la ceva. Celulele sanatoase au o aparare naturala si nu sunt afectate, astfel ca el se leaga de celulele nesanatoase, bacteriile, virusii si altele asemanatoare si le neutralizeaza.

Acest proces natural este utilizat in purificarea apei, sterilizatoare de aer si agenti de curatare, deoarece este atat de eficient. Daca ati simtit un miros frumos curat dupa o furtuna, asta pentru ca ozonul produs in timpul furtunii a ajutat la curatarea aerului.

Aburul a fost folosit de secole pentru purificarea pielii, relaxare, stimulare a circulatiei si pentru a calma muschii obositi. Steamurile cu abur sunt concepute pentru a deschide porii si pentru a va face sa transpirati. Majoritatea oamenilor vor transpira cu abundenta intr-o sauna cu aburi, permitand toxinelor si altor resturi sa iasa din corp prin piele. Cand celelalte organe de eliminare (rinichi, intestine, ficat si plamani) devin supraincarcate, pielea este urmatoarea linie de aparare a organismului. Din pacate, multi dintre noi nu transpira suficient intr-o zi normala pentru a ne curata complet. Aici se poate dovedi de ajutor o sauna cu aburi.

Alte beneficii potentiale ale aburului includ ameliorarea stresului, imbunatatirea sistemului imunitar, decongestia sinusurilor  si pielea mai tanara si mai ferma.

Terapia cu ozon si abur poate fi o combinatie puternica. Aburul deschide porii si glandele sudoripare, permitandu-le sa absoarba mai mult in ozon. Pe masura ce ozonul se descompune si atomul de oxigen singur se ataseaza si ucide poluantii, porii si transpiratia  permit o mai buna eliminare a toxinelor.

 

0 Shares
You May Also Like