Cu ce se ocupa un avocat penal

0 Shares
0
0
0

Din ce in ce mai multe persoane aleg sa isi rezolve problemele la tribunal. Ceea ce nu face decat sa ii bucure pe avocati care au de unde alege. Bineinteles ca nu toate cazurile sunt si cele pe care profesionistii le aleg, mai ales daca nu sunt de notorietate.

Ideea este ca atunci cand ajungi la un anumit grad de profesionalism, iti permiti sa iei doar cazurile “grele” care aduc si cei mai multi bani. Pentru clienti, a gasi un avocat penal foarte bun nu este o sarcina atat de usoara, deoarece este posibil sa dea peste un tanar aflat la inceput de drum.

De cele mai multe ori, lipsa de experienta este o bulina neagra pentru un avocat penal. Pentru a deveni cel mai bun in meserie, unui avocat penal ii trebuie multe ore de munca, studiu intens si stat peste program. Acesta trebuie sa fie la curent cu toate noutatile si modificarile legislatiei.

In cazul in care nu stiti ce sa alegeti, puteti merge si pe recomandarile unui prieten sau a unei cunostinte. Notorietatea inseamna cat mai multe procese castigate in instanta si, eventual, sa fi avut clienti persoane cunoscute publicului larg. Bineinteles ca si onorariul unui avocat penal cunoscut este pe masura prestantei sale.

Clientul trebuie sa tina cont de sfaturile avocatului. Sunt si avocati care ofera consultatii on-line pentru a veni in sprijinul viitorilor clienti. Un avocat penal ii asigura clientului asistenta juridica si reprezentarea de care are nevoie.

Aria de desfasurare a activitatii unui avocat penal acopera infractiunile prevazute in Codul Penal, infractiuni care cuprind combaterea traficului de droguri si consum, prevenirea si sanctionarea coruptiei, evaziunea fiscala, precum si combaterea si prevenirea criminalitatii informatice.

Ce este de facut

In situatia in care ati fost implicat intr-o activitate de natura infractionala, indicat este sa va sunati imediat avocatul. Asta, in cazul in care aveti unul. In caz contrar, nu oferiti nici un fel de informatie cu privire la fapta savarsita decat in prezenta unui avocat.

In cazul in care veti fi citat ca si martor, nu va prezentati in fata judecatorului singur, ci doar insotit de un avocat penal. In caz contrar, propria marturie va poate incrimina fara sa va dati seama de acest lucru. Rolul avocatului penal este de a-i asigura clientului respectarea drepturilor prin asistarea la toate actele de procedura penala.

Un avocat penal are rolul de a trata cauza clientului cu maxima seriozitate si profesionalism. Pentru a nu exista discutii mai tarziu, trebuie stabilit de la bun inceput onorariul acestuia. Aveti incredere in avocatul dumneavoastra si nu omiteti nici un fel de detaliu care v-ar ajuta in castigarea procesului sau in sustinerea cauzei. Fiti sincer, deoarece numai in felul acesta nu veti avea de pierdut.

0 Shares
You May Also Like