Panouri presurizate cu boiler inox

0 Shares
0
0
0

Panouri presurizate cu boiler inoxPanourile solare presurizate sunt acele sisteme solare care au rolul de a capta toata energia continuta in razele soarelui, si de a o transforma in energie termica.

Ei bine, aceasta energie termica va fi transmisa agentului termic care curge prin interiorul instalatiei, si cedand astfel restul mediului inconjurator, prin intermediul dispersiilor optice connective si conductive. Cu cat sunt mai mari dispersiile, cu atat panoul solar termic are un randament mai mic.

Daca aducem in discutie modelele de panouri solare presurizate, trebuie mentionat faptul ca acestea se impart in doua categorii, si anune: panouri cu boiler inox , si panouri solare presurizate cu serpentina.

In cele ce urmeaza, vom discuta despre principiul de functionare a celor doua modele de panouri solare presurizate.

Daca ne referim la modul de functionare a unui panou solar cu boiler presurizat cu serpentine, trebuie amintit faptul ca boilerul are in interiorul sau o spirala de cupru (cunoscuta sub denumirea de schimbator de caldura), care are o lungime de 30 m, pentru schimbul termic.

Trebuie specificat faptul ca in cazul acestor panouri, apa menajera nu circula prin intermediul tuburilor vidate.

In cee ace priveste modul de functionare a panourilor solare apa calda cu boiler presurizat, trebuie precizat faptul ca tuburile vidate au rolul de a incalzi apa menajera din boiler datorita principiului termodinamici.

In acest sens, apa calda se va ridica in partea superioara a boilerului, in timp ce apa rece va cobori. Inauntrul tuburilor vidate se vor gasi montate acele tuburi de condensare care au rolul de a transfera caldura de la tuburile vidate si pana la boilerul de inalta presiune, iar astfel se va evita circulatia directa prin tuburi a apei.

Acest mod de functionare permite functionarea panoului solar chiar sip e timpul iernii, dar mai permite si utilizarea la o presiune de maxim 6 bari.

Aceste panouri solare sunt cele mai fiabile, si au cel mai performant mod de functionare, datorita faptului ca ele se vor conecta direct la reteaua de apa menajera.

Mai trebuie deasemenea amintit faptul ca evolutiile tehnologie ale instalatiilor solare, prevazute cu aceste panouri solare presurizate, in scopul producerii de apa menajera calda, au avut si au in continuare ca si principal scop, marirea capacitatii de absorbtie a radiatiei solare, dar si reducerea intr-o mare masura a diferitelor tipuri de pierderi.

In cazul in care consideri ca pentru gospodaria ta aceste panouri solare presurizate cu tuburi din inox sunt ideale, cu siguranta va trebui sa incepi sa cauti pe la magazinele online, sau la magazinele de specialitate din marile orase.

Cu siguranta vei gasi panourile solare de care ai nevoie, insa va trebui sa le alegi pe cele care vin la cel mai bun raport calitate – pret.

Un amanunt foarte important care trebuie specificat, este faptul ca montarea acestor panouri nu este deloc dificila, si nici nu dureaza foarte mult timp.

Asadar, pentru a te bucura oricand de apa calda menajera, fara costuri prea mari pentru consum, cu siguranta cea mai buna solutie pentru tine si pentru locuinta ta, o reprezinta aceste panouri solare.

0 Shares
You May Also Like