Cel mai bun televizor – input lag, porturi, 4k, smart tv

0 Shares
0
0
0

Input lag

Acesta este principalul criteriu dupa care va veti uita daca vreti un televizor pentru jocuri. Are deoseita importanta pentru gameri. Input lag se refera la timpul necesar pentru procesarea comenzilor (de la Playstation sau Xbox). Cuc at Input lag este mai mare cu atat va fi mai incomod sa jucati si sa asteptati procesarea comenzilor. De fapt, poate fi imposibil sa jucati pe un tv cu decalaj major.

Avand in vedere acest lucru gamerii ar trebui sa caute un televizor cu un decalaj cat mai scurt. Unele televizoare dispun de moduri speciale pentru jocuri, ceea ce permite semnalului de intrare sa treaca printr-o anumita procesare care ar crea altfel un decalaj (lag). Dar daca nu jucati prea mult pe televizor nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu acest lucru, deoarece chiar si in cazul unui model cu lag mare sunetul se va sincronica in continuare cu imaginea.

Porturi disponibile

Televizoarele pot avea mai multe sau mai putine porturi disponibile pe lateral sau in spate. Este bine sa stiti ce porturi are televizorul asupra caruia v-ati hotarat si ce puteti face cu acestea. In anumite cazuri televizoarele vin cu atat de multe porturi pe care s-ar putea sa nu le folositi niciodata.

Dar este bine de stiut ce fac acestea. Ideea e sa stiti ce dispozitive externe puteti conecta la televizor. Cel mai probabil veti dori sa puteti conecta o camera foto ca sa vizualizati pozele de pe aceasta pe un ecran mai mare. Apoi poate veti dori sa conectati si smartphone-ul pentru a partaja diverse fisiere, muzica, videoclipuri.

Nu in ultimul rand s-ar putea sa doriti sa conectati calculatorul, tableta, consola de jocuri etc. Orice tip de conexiune ati dori sa realizati asigurati-va ca televizorul are disponibile porturile respective pentru legatura.

Pentru semnal de pe calculator, consola moderna sau player Blu-ray, cel mai probabil veti avea nevoie de HDMI sau DisplayPort. Daca vreti sa conectati un player VCR sau DVD mai vechi, veti avea nevoie de intrari compozite analogice.

Cel mai bun televizor este un smart tv?

Da. Azi nu exista nicio indoiala ca smart tv-urile sunt pe val. De fapt multe persoane aleg sa-si schimbe vechiul televizor clasic doar pentru ca isi doresc un smart tv cu care sa se poata conecta la internet si sa se bucure de toate avantajele pe care le ofera un astfel de televizor inteligent modern.

Smart tv-urile se pot conecta la Interner prin Wi-Fi sau retea Ethernet. Daca nu vreti sa aveti prea multe fire intinse prin casa sau in jurul televizorului, este o idee excelenta sa mergeti pe mana unui televizor inteligent.

Cel mai bun televizor este 4K?

Asa se pare. Au inceput deja sa apara tot mai multe televizoare cu rezolutie optimizata 4K. Asa cum rezolutia 1080 era pe val pe vremea televizoarelor HD, azi se pare ca televizoare smart cu rezolutie 4K reprezinta urmatorul pas. Un ecran cu rezolutie 1080p are 1080 pixeli pe fiecare coloana verticala si 1920 pixeli pe fiecare rand orizontal.

4K sfideaza conventia prin numararea pixelilor orizontali. Specialistii sunt de parere ca inca nu exista suficient continut pentru 4K ceea ce inseamna ca cei care cumpara televizoare 4K in acest moment fac acest lucru prematur si platesc prea mult pentru ceva ce vor optiune peste ceva timp.

Ce e important sa retinem este faptul ca numarul de pixeli de pe ecran nu defineste claritatea imaginii, ci mai degraba densitatea acestor pixeli, impreuna cu rezolutia sursei. Daca aveti un televizor de 24″ si rezolutie 1080p si il comparati cu un 48″ 4K, veti observa ca au cam aceeasi densitate a pixelilor, insa claritatea este mai buna pe 4K. Detaliile sunt mai usor de vazut pe un 4K. Totusi faptul ca un televizor este 4K nu inseamna ca trebuie sa treceti cu vederea celelalte caracteristici.

0 Shares
You May Also Like