Perdele si draperii pentru fiecare locuinta

0 Shares
0
0
0

Perdele si draperii pentru fiecare locuintaIn momentul in care discutam despre locuinte, fie ca ne referim la case sau la apartamente ori la garsoniere, trebuie sa specificam faptul ca acestea par a fi goale si pustii, in cazul in care ferestrele nu dispun de draperii si perdele.

Deci, putem spune ca pentru a schimba atmosfera dintr-o camera, trebuiesc alese cu o foarte mare inspiratie, atat perdelele cat si draperiile.

Perdelele foarte bine alese, pot crea impresia unei incaperi mai inalte, mai luminoase si mai calde sau mai primitoare.

Plus de asta, perdelele sunt un mijloc rapid, si nu foarte scump de a schimba aerul din locuinta, fara prea multe batai de cap.

Mai multe seturi de perdele alternate de-a lungul anului, le pot oferi senzatia celor care locuiesc in casa, ca de fiecare data se muta intr-o casa noua, atunci cand se schimba perdelele.

Trebuie insa precizat faptul ca indiferent de camera in care ai de gand sa pui perdelele, trebuie sa cunosti cateva criterii foarte importante in functie de care sa iti alegi aceste accesorii pentru ferestre.

In primul rand, trebuie sa tii cont de materialul din care sunt facute. La fel ca si in cazul altor produse, materialele pot sa fie de o calitate indoielnica, sau pot sa fie de o calitate foarte buna, asa ca trebuie tinut cont de acest aspect.

De regula, atunci cand ai de gand sa alegi perdele pentru casa ta, poti sa iti indrepti atentia fie spre perdele realizate din materiale subtiri, sau poti sa iti alegi perdele din materiale vaporoase, sau draperii din tesaturi mai groase si mai pline.

Si in cazul in care este vorba doar despre voal, in, bumbac ori alte texture, trebuie sa iti indrepti rapid atentia asupra modului in care se aseaza, iar mai apoi cade, dupa care se pliaza perdeaua.

Tot referitor la calitatea materialului din care este realizata perdeaua, trebuie amintit faptul ca perdelele cele mai rezistente in timp, sunt cele realizate din materiale de cea mai buna calitate, pe cand perdelele realizate din materiale de calitate indoielnica, nu vor avea rezistenta in timp.

Culoarea acestor accesorii ale ferestrelor conteaza iarasi foarte mult, pentru ca trebuie ca perdelele sa se asorteze cu toate celelalte elemente decorative din incaperea unde vor fi asezate.

Ideal ar fi ca perdelele sa se asorteze perfect din punct de vedere cromatic cu peretii, dar si cu obiectele de mobilier, si cu covorul din incapere, sau cu tapetul de pe perete, daca este cazul.

Un alt aspect extrem de important in alegerea perdelelor, este legat de sistemul de prindere al acestora.

Aici trebuie amintit faptul ca galeriile sunt cele mai des intalnite sisteme de prindere a perdelelor, asa ca ar fi bine sa achizitionezi o galerie rezistenta, care sa poata suporta atat greutatea perdelei, cat si greutatea draperiei.

Asadar, dupa cum se poate observa, este o munca destul de dificila si alegerea perdelelor ideale pentru o locuinta, insa cu siguranta cei care vor tine cont de aceste detalii, nu vor intampina probleme in alegerea perdelelor ideale.

0 Shares
You May Also Like