Se merita instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala?

0 Shares
0
0
0

incalzirepardosealaIncalzirea in pardoseala a devenit un subiect tot mai dezbatut si mai popular, toate acestea datorandu-se modului de promovare si al avantajelor pe care acest sistem inovativ le ofera. Pornind de la acest aspect, al avantajelor incalzirii in pardoseala, va puteti crea o imagine cat mai ampla a modalitatilor de folosire, a randamentului oferit si a costurilor implicate.

O sa incepem prin a va oferi cateva avantaje ale sistemelor de incalzire in pardoseala, avantaje pe care le veti regasi in cazul tuturor fabricantilor, randamentul acestor sisteme depinzand insa si de modul in care sunt montate.

La nivel termic, caldura oferita de un sistem de incalzire in pardoseala este una uniforma, modificarea temperaturii realizandu-se cu ajutorul unui termostat montat in cadrul sistemului de comanda. Mai mult de atat, temperatura nu se va modifica pe durata functionarii acestui sistem decat cu +/-0.5C, un avantaj enorm daca ne gandim la confortul oferit pe parcursul noptii.

La nivelul arhitecturii, sistemul de comanda este unul automat sau semiautomat, alimentarea realizandu-se la un singur capat prin intermediul unei retele electrice normale, adaptate special la momentul instalarii acestui tip de sistem de incalzire.

Confortul este redat de o serie de aspecte de care chiar ar trebui sa tineti cont: nu se creeaza curenti de convectie, astfel ca nivelul miscarilor de aer este minim, la fel si ridicarea prafului de pe pardoseala, campul magnetic este uniform datorita constructiei bifilare si, probabil cel mai important aspect, il reprezinta posibilitatea instalarii unui panou de control care sa realizeze o incalzire diferita pentru fiecare incapere, pornind de la temperatura camerelor si ajungand pana la orele de incalzire.

Pornind de la aceste avantaje, o sa va raspundem si la o intrebare pe care cu siguranta v-o adresati in momentul in care cititi acest articol sau cautati mai multe informatii aceste sistemele de incalzire: Unde se monteaza sistemul de incalzirea in pardoseala?

 Sistemele de incalzire in pardoseala nu fac referire doar la utilizarea in cadrul suprafetelor interioare, ne referim aici la ciment, parchet, gresie, marmura sau oricare alt tip de pardoseala, ci poate fi folosit chiar si la exterior, pentru incalzirea sau dezghetarea gazoanelor, a suprafetelor din beton sau diverse roci si chiar in cadrul diverselor complexe, spatii comerciale sau zone de interes public. Un sistem de incalzire in pardoseala poate fi o solutie pentru aproape orice tip de pardoseala daca este studiata zona cu atentie si daca montatorul tine cont de anumiti termeni ai tipului de pardoseala specificat.

0 Shares
You May Also Like