Smartphone-ul Android – problemele cu bateria si cum pot fi rezolvate

0 Shares
0
0
0

Smartphone-ul Android – problemele cu bateria si cum pot fi rezolvateBateriile de pe smartphone-urile cu Android dar nu numai, pot incepe sa aiba probleme de performanta, cauzand oprirea brusca a telefoanelor sau a anumitor aplicatii. Vrei sa gasesti un service Gsm Bucuresti? Intra pe ServiceGsm.ro.

Noi suntem aici sa va ajutam sa rezolvati aceste probleme. Ne propunem sa va dam cateva sfaturi despre ce puteti face atunci cand bateria de pe smartphone, da semne de oboseala, mai ales daca smartphone-ul tau este unul cu sistem de operare Android.

Opreste aplicatiile care nu sunt necesare, pentru functiile vitale ale telefonului.

In primul rand, trebuie sa diagnosticam un anumit comportament al bateriei, in functie de aplicatiile pe care le folosim la un moment dat. Pentru a intelege mai bine cum functioneaza bateria, intra in meniul Settings > Battery.

Daca o data intrat in meniu vei descoperi aplicatii care folosesc mai multa baterie decat ar trebui s-o faca, inchide-le prin apasarea pe “Force Stop”.

De asemenea, verifica cu ajutorul internetului, care sunt aplicatiile cele mai mari consumatoare de resurse (inclusiv baterie), care o data instalate pe smartphone iti pot consuma bateria foarte rapid, mai ales daca sunt tot timpul active in memoria telefonului, indiferent daca le folosesti sau nu, la un moment dat.

Pentru a obtine si mai multe detalii despre rata de folosire (battery usage rate) a bateriei de pe telefonul tau, vei gasi un numar suficient de aplicatii care pot face acest lucru, in Play Store.

Aplicatia pe care noi v-o recomandam, este GSAM Battery Monitor. O data ce ati instalat aceasta aplicatie, dureaza cateva zile pana cand aceasta va aduna toate datele necesare despre smartphone si folosirea bateriei, o modalitate foarte buna de a-ti face o idee generala, despre aplicatiile care iti folosesc cel mai mult bateria, pentru a stii de unde sa incepi cu management-ul acesteia.

Inlocuieste bateria veche, cu una noua.

Daca ai deja smartphone-ul de cativa ani (2-3 ani), este posibil ca bateria sa nu mai functioneze la capacitate maxima, chiar daca nu folosesti aplicatii mari consumatoare de resurse. In acest caz, nu-ti mai ramane decat sa inlocuiesti bateria, cu una noua, conceputa pentru modelul tau de smartphone.

Producatorii declara ca in general, orice baterie noua, poate rezista la 1000 de cicluri de incarcare/descarcare, dar aceasta poate depinde de mai multi factori.

Daca smartphone-ul tau are o baterie care se poate inlocui, este foarte simplu de schimbat. Trebuie doar sa cumperi o baterie noua si sa o introduci in telefon, in locul celei vechi.

Daca smartphone-ul nu are o astfel de baterie, aceasta trebuie schimbata la un service specializat. Trebuie sa tii cont totusi ca daca telefonul mai este in garantie, vei pierde garantia, daca ii vei inlocui bateria la alt service decat cel oficial, al producatorului smartphone-ului.

Incarcatorul nu mai functioneaza cum trebuie.

Un incarcator defect iti poate crea foarte multe probleme. Bateria se poate incarca doar partial, chiar daca arata ca este incarcata 100%. De aceea, inainte de a schimba bateria, incearca sa o treci prin cateva cicluri de incarcare, folosind alt incarcator (al unui prieten, imprumutat de la cineva, etc.).

Daca bateria da semne de revenire, inseamna ca incarcatorul are de fapt o problema si trebuie schimbat.

0 Shares
You May Also Like