Ce sa intreb cand cumpar un laptop second hand?

0 Shares
0
0
0

Ce sa intreb cand cumpar un laptop second hand?Calculatoarele second hand vor exista si vor fi la vanzare macar atata timp cat se produc altele noi.

Tehnologiile noi care se dezvolta mai incet sau mai repede au darul de a lasa in urma calculatoare la mana a doua in acelasi ritm in care si ele evulueaza. De foarte mult timp urmarim existenta lor din interes dar si din pasiune si am avut de foarte multe ori surprize extrem de placute.

Daca sunteti in cautarea unul laptop second hand ieftin dar si bun, noi va dam cateva sfaturi pentru cumparare si va explicam ce trebuie sa intrebati in momentul in care cumparati un laptop la mana a doua.

In primul rand va trebui sa determinati pretul pentur ca acesta este unul dintre factorii care influenteaza cel mai des deciziile. Aflati raspunsul clar daca pretul e fix si daca are inclus si TVA pentru a putea alege cele mai bune calculatoare ce pot sa fie incadrate in bugetul respectiv.

Intrebati daca este nevoie si de ale componente pentru a completa si imbunatati sistemul si care este pretul lor. Este un moment bun pentru completare sau pentru upgrade si de aceea este bine sa stiti la ce sa va asteptati.

Unitatea va putea include in plus cablurile care sunt necesare si perifericele de baza, componentele bonus si alte elemente. Este foarte important sa primiti un inventar complet si sa stiti de la bun inceput tot ceea ce vi se ofera pentru a nu ajunge acasa si sa descoperiti ca nu puteti folosi laptopul pentru ca areceva lipsa.

Daca este necesara o configuratie minima va recomandam sa cereti sa o verificati pentru a va asigura ca sistemul este corespunzator si ca in momentul in care il veti utiliza acasa va raspunde cu succes cerintelor pe care le aveti.

Pentru asta este bine sa verificati frecventa pe care o are procesorul, cata memorie RAM aveti si ce capacitate are hard diskul pentru ca acestea sunt elemente care imbunatatesc cu mult performanta unui laptop.

In cazul in care sunteti un cunoscator sunt si alte lucruri pe care puteti sa la verificati precum numarul de nuclee, numarul sloturilor de memorie disponibile si utilizate, posibilitatea de extindere a memoriei, frecventa RAM, ce tip de unitate optica aveti, etc.

Intrebari ce garantie vi se acorda si verificati daca exista sigiliu pe carcasa. La comenzile online veti putea avea si transport gratuit tinand cont de pretul de cumparare. In momentul in care vine vorba despre laptopuri second hand specialistii sunt cei mai avizati pentru ca ei stiu toate detaliile tehnice si de aceea pot sa va indrume corect.

Sunt si magazine cu preturi foarte mici pentru calculatoare second hand iar unitatile vor fi verificate si testate inainte si beneficiaza de granatie si de transport gratis. Este important sa stiti tinainte cum si la ce veti utiliza calculatorul penru a putea primi cele mai bune sfaturi si la final pentru a alege calculatorul potrivit.

Este bine sa aveti grija de unde cumparati un laptop la mana a doua si noi va recomandam sa evitati comerciantii individuali.

0 Shares
You May Also Like