Motive pentru a face optimizare SEO pentru magazinul online

0 Shares
0
0
0

Motive pentru a face optimizare SEO pentru magazinul onlineSi atunci cand aveti un magazin online aveti nevoie de optimizare site. In era digitala este important ca orice site indiferent ca este vorba despre un blog, despre  o prezentare sau despre un magazin online, sa aloce si fonduri pentru seo pentru a avea succes. In prezent notiunea de seo nu mai este o alegere ci o necesitate.

In primul rand nu este important daca un magazin online este mare sau este mic, in cazul in care va aflati la inceputul afacerii sau aveti deja cativa ani de experienta. In toate situatiile aveti nevoie de SEO pentru a avea un profit mai mare.

A avea un magazin online fara sa aparem si pe motoarele de cautare este ca si cand nu existi. Cei mai multi consumatori, atunci cand cauta produse cauta in general pe Google si intra de obicei pe primele rezultate fara sa aiba rabdare sa treaca macar in pagina doi.

O intrebare simpla: in cazul in care SEO nu conteaza atunci de ce magazinele online unt pe Google in primele pozitii? Toata lumea a auzit de aceste magazine si prin alte metode de promovare cum ar fi cele radio si TV.

Un exemplu foarte bun este si Flanco, Emag si mai multe alte magazine foarte cunoscute. Nu conteaza numai sa cunoasteti brandul, conteaza numai sa oferiti produsul exact in momentul in care consuamtorii au nevoie de el, si sa fiti primul care ofera respectivul produs.

Pentru cele mai multe afaceri Google e cel mai important conducator de trafic de pe website, ceea ce evident duce si la cresterea incasarilor. Modul in care evolueaza tehnologia din ultimii ani transforma modul in care consumatorii cumpara produsele.

Prezenta printre primele rezultate in motoarele de cautare este si un factor important care contribuie la luarea deciziilor de cumparare. Conform studiilor de specialitate, 90 de procente cauta si produsele dorite le Google.

Prin urmare in cazul in care nu exitati pe motoarele de cautare va asumati si riscul de a nu fi vizibili si de a nu avea un trafic decat din alte surse. Consumatorii care stiu de acest magazin online vor fi limitati, veti vinde mai putin si afacerea va creste mai lent.

In mediul online exista competitie, si trebuie sa faceti tot ce va sta in putinta pentru a ajunge cu un pas inaintea concurentilor.

Daca platiti pentru campanii in motoarele de cautare rezultatele sunt de moment si investitiile sunt de obicei mari. Sa aveti in permanenta reclame platite pe social media si pe motoarele de cautare presupune si alocarea unui biget mare si de multe ori acest buget nu va aduce rezultate cel putin in zona investitiei.

Accesarea magazinului online cu ajutorul motoarelor de cautare inseamna si trafic de calitate si consumatori potentiali care ajung pe pagina pentru ca isi doresc acel produs.

Marile companii fac vanzari online cu ajutorul persoanelor specializate care se ocupa numai de optimizarea magazinului pentru motoare de cautare si asta se intampla pentru ca au inteles care este importanta acestui factor care genereaza cel mai bun trafic.

0 Shares
You May Also Like
Ce avantaje obtii folosind Anstrex?

SeoCe avantaje obtii folosind Anstrex?

Stiai ca utilizand Anstrex iti poti imbunatati rentabilitatea investitiei cu formule revolutionare de oferta de afiliere, pentru ca…
Structura unui fisier Robots.txt

SeoStructura unui fisier Robots.txt

Conceptul si structura fisierului robots.txt au fost concepute acum mai bine de 10 ani, dar acesta este folosit…