Cum trebuie protejate sculele electrice profesionale?

0 Shares
0
0
0

Cum trebuie protejate sculele electrice profesionale?Sculele electrice profesionale sunt dispozitive  destul de pretentioase si trebuie intretinute cu mare grija. Aceste scule electrice trebuie protejate in special pe timp de iarna, pentru ca temperaturile sunt foarte scazute si acestea se pot deteriora serios.

Protectia acestor unelte pe timp de iarna practic este sinonima cu protejarea investitiilor, pentru ca nimeni nu isi doreste o reparatie care de cele mai multe ori se efectueaza datorita neglijentei.  Exista cateva solutii care va ajuta sa protejati uneltele pe parcursul iernii.

Cel mai putin afectate de temperaturile extreme de scazute sunt sculele de mana. Desi sunt foarte rezistente la ger, manerele care de regula sunt din plastic devin foarte sensibile la rupere. Ca sa evitati o astfel de problema va trebui ca inainte de utilizarea uneltei sa o lasati o ora in casa, la temperatura camerei.

Acesta practic este modul cel mai usor si eficient de a evita problemele datorate de ger. De asemenea, aceste scule de mana pot sa rugineasca datorita variatiilor de temperatura si mai ales a umiditatii din camera unde sunt depozitate.

Pentru a preveni rugina, este recomandat sa aplicati o substanta impotriva ruginii sau depozitarea uneltelor pe un raft in casa unde acestea sunt ferite de umiditate.

Referitor la protectia sculelor electrice pe timp de iarna, acestea au numeroase probleme pentru ca necesita o pregatire speciala inaintea iernii. Pe termen lung, utilizarea directa a acestor scule electrice, care au stat in frig, respectiv trecerea lor mult mai rapida de la temperaturi scazute la utilizare, va duce la scaderea performantelor acestora si mai ales le va scadea durata de viata.

Exista totusi numeroase trucuri care va vor ajuta sa pastrati aceste scule electrice profesionale in conditii bune pe timpul iernii. In primul rand, acestea trebuie curatate inainte de depozitarea lor in garaj sau magazie.

Dupa o curatare atenta, imbinarile sculelor care functioneaza cu ulei trebuie unse cu lubrifiant pentru a evita deteriorarea pe timpul iernii. In al doilea rand, trebuie verificate lamele sau ascutirea acestora, pentru a fi pregatite de utilizare dupa trecerea iernii.

Un alt element esential il reprezinta golirea rezervoarelor de alimentare inainte de depozitarea peste iarna. Apoi trebuie pornit motorul pentru a consuma si combustibilul aflat pe furtunuri. Important este sa se verifice nivelul de ulei din masina de tuns inainte de depozitarea acesteia.

In cazul unor scule electrice bazate pe acumulatori, se recomanda scoaterea bateriei inainte de depozitare, pentru a impiedica o pornire accidentala. De asemenea, pe tot parcursul iernii se recomanda pastrarea bateriilor in casa, deoarece temperaturile foarte scazute accelereaza descarcarea acestora. Uneltele de mana si sculele electrice este de preferat a se depozita pe timp de iarna intr-un loc uscat, ferit de inghet, dar si de praf.

Bineinteles ca in acelasi timp cu depozitarea sculelor electrice, trebuie pregatite de utilizare si uneltele care sunt folosite pe timp de iarna. De exemplu, freza de zapada trebuie in primul rand stearsa de praf, apoi alimentata cu benzina, iar uleiul trebuie verificat si schimbat. In cele din urma, trebuie testate bujiile si anvelopele.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like