Top 5 cele mai folosite telefoane mobile din Romania

0 Shares
0
0
0

Top 5 cele mai folosite telefoane mobile din RomaniaSuntem innebuniti dupa telefoanele mobile. Daca nu le avem cu noi, fie ca vorbim despre smartphone, fie ca vorbim despre telefoane simple, aceste aparate inteligente ne complica existent. Telefoanele mobile sunt si vor ramane mult timp de acum inainte, accesorii de care nu ne putem lipsi.

Exista cateva firme pe piata care, fie vorba intre noi, se bat pe suprematie, dar au pe alocuri aceleasi optiuni, proprietati. Doar daca ne oprim la accesorii, spre exemplu, ne putem da seama de acest lucru.

Avem accesorii Iphone , accesorii Samsung, accesorii Nokia sau accesorii HTC. In esenta, au aceleasi functii, fac aceleasi lucruri. In fine… exemplele sunt multe, sa vorbim, insa, care sunt Top 5 cele mai folosite telefoane mobile din Romania.

1. Iphone- Ne uitam in jur. Fara doara doar si poate, Iphone este pe primul loc in topul celor mai utilizate telefoane mobile din Romania. Iphone 6, spre exemplu, are un ecran IPS LCD cu diagonal de 4.7” si rezolutie 1334×750 pixeli. Ca si putere, vorbim despre un processor dual-core de 1.4 GHz, grafica Power VRGX6450, 1GB RAM si 16, 64 sau 128 BG spatiu de stocare a datelor.

2. Samsung- Pe locul doi, este Samsung – cu cel mai nou model Galaxy S6. In acest caz, vorbim despre un ecran SuperAMOLED cu diagonal de 5.1” si rezolutie QHD 2560×1440 pixeli. Procesorul quard-core ARM Cortex A53 de 1.5 GHz si quard-core ARM Cortex A57 de 2.1 GHz, graphic Mali T760MP8, 2GB RAM si minim 32 GB pentru stocarea datelor.

3. HTC- Pe locul trei, il avem in vedere pe HTC One M9, in cazul caruia vorbim despre un ecran Super LCD3 de 5”si un procesor quard-core ARM Cortex A53 de 1.5GHz si quad-core ARM Cortex A57 de 2 GHz, grafica Adreno 430, 3 GB RAM si stocare de date de 32 GB.

4. Sony- Nu intra in podium, dar este destul de bine vazut de utilizatori. Vorbim despre Sony Xperia Z3 care, pe langa celelalte telefoane mobile discutate mai sus, are o rezistenta mai mare la apa si la praf. In rest, in cazul acestui smartphone vorbim despre un ecran IPS de 5.2” cu rezolutie Full HD.Mai mult decat atat, procesorul quad core Krait 400 de 2.5 GHz, grafica Adreno 330, 3 GB RAM si 16 GB sau 32 GB pentru stocarea datelor.

5. LG- Pe ultima pozitie din topul nostru este LG, LG G4 in acest caz un smartphone cu ecran True HD IPS de 5.5” si rezolutie de 2560X1440 pixeli. Procesorul aparatului dual core ARM Cortex A57 de 1.82 GHz si quad-core ARM Cortex A53 de 1.44 GHz. Ca si spatiu de stocare, telefonul dispune de 3 GB RAM si 32 GB spatiu de stocare.

Bunaoara, iata cam care sunt marii jucatori de telefonie mobila din Romania. Iata cum sunt impartite preferintele romanilor in ceea ce priveste aceasta industrie a telefoanelor mobile care a capatat o amploare industrial, daca vreti. Suntem curiosi sa aflam care este optiunea voastra atunci cand vine vorba despre marca de smartphone pe care o folositi?

0 Shares
You May Also Like