Cum ne afecteaza sanatatea mobilierul ?

0 Shares
0
0
0

Cum ne afecteaza sanatatea mobilierul ?Cu totii stim ca nu e bine sa sezi pentru perioade lungi de timp. Dar oare cat de mult iti poate afecta sanatatea sezutul? Nu te-ai gandi dar scaunul tau iti poate afecta viata mai mult decat credeai dar totul se rezuma la a face pauze din sezut.

Iti poti cumpara niste modele foarte interesante de scaune in Cluj de la Selgros, trebuie doar sa nu sezi pe ele toata ziua.

Adevarul este ca nu sedeam asa de mult timp cat sedem astazi ca specie.

De cand am inceput sa ne facem simtita prezenta pe planeta, noi oamenii, fie ca umblam dintr-un loc intr-altul, ingrijeam animale sau cresteam grau, ne-am petrecut majoritatea vietii in picioare.

Acum, odata cu aparitia televizorului, a PC-urilor si a job-urilor de birou am inceput sa stap pe scaune din ce in ce mai mult. Acest lucru ne creste sansele de a dezvolta boli cronice precum problemele cardiate sau diabetul.

S-a demonstrat ca desi rata faceam la fel de multa miscare intre anii 1980 si 2000, pentru ca am inceput sa sedem mai mult pe scaune, s-a dublat rata obezitatii. S-a mai demonstrat ca persoanele obeze sed, in medie, cu doua ore si jumatate mai mult ca persoanele care nu au aceasta problema.

De asemenea, atunci cand stam  pe un scaun au loc niste schimbari in corpurile noastre. Activitatea electrica din muschii picioarelor se opreste, consumul de calorii scade sub o calorie pe minut si enzimele care ajuta la arderea grasimilor scad cu 90%.

Este foarte bine si ca pozitia pe care o ai cand sezi sa fie de 135 de grade. In aceasta pozitie spatele tau este mult mai relaxat dar pentru acest lucru trebuie sa iti cumperi un scaun care se poate lasa pe spate.

Desi sezutul iti poate afecta viata intr-un mod negativ, aceste efecte apar doar daca sezi pe un scaun foarte mult. Dar daca iti cumperi un scaun confortabil de la Selgros, acesta iti va regla pozitia spatelui si acesta este un inceput bun.

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca, 400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

0 Shares
You May Also Like