Trucuri pentru curatarea covoarelor

0 Shares
0
0
0

Trucuri pentru curatarea covoarelorCovorul este un accesoriu extrem de important intr-o incapere, indiferent ca discutam despre covorul din dormitor, sau ca discutam despre covorul din living, despre covorul din camera copiilor sau despre covorul din bucatarie.

Acest accesoriu are un rol foarte important, pentru ca el contribuie foarte mult la crearea unui decor superb, insa marea sa problema este aceea ca de foarte multe ori trebuie curatat sau spalat.

Acest lucru este unul cat se poate de evident insa, tinand cont de faptul ca pe covor se calca zi de zi, cu sau fara incaltaminte. Ei bine, tocmai de aceea, in continuarea acestui articol vom discuta putin despre cele mai bune modalitati pentru curatarea covoarelor.

Cei care isi doresc sa isi curete covoarele, pot opta de exemplu pentru serviciile prestate de catre o firma curatat covoare, iar astfel dupa ce isi vor ridica covorul de la firma, acesta va arata la fel de bine precum un covor nou.

Acest lucru este firesc, daca stam sa ne gandim la faptul ca aceste firme dispun de cele mai performante echipamente pentru curatarea covoarelor, si de cele mai bune solutii pentru curatarea covoarelor, sau de cei mai buni detergenti pentru curatarea covoarelor.

Exista insa si persoane care se gandesc ca este mult mai rentabil sa isi curate si sa isi spele acasa covoarele, asa ca folosesc fel si fel de detergenti si de solutii pentru curatarea covoarelor.

Exista insa si persoane care atunci cand vine vorba despre curatarea covoarelor folosesc fel si fel de ingrediente din bucatarie, care pot avea rezultate spectaculoase.

De exemplu, otetul este un ingredient care poate sa fie folosit pentru indepartarea petelor, pentru improspatarea si pentru redarea culorii de altadata a covoarelor.

Persoanele care isi doresc sa foloseasca otetul pentru curatarea covoarelor trebuie sa puna doua linguri de sare intr-o cana cu otet alb si trebuie sa amestece bine, apoi sa pulverizeze si sa frece covorul cu o perie moale. A doua zi covorul va trebui aspirat, iar rezultatul va fi impecabil.

In cazul in care pe covor a cazut vopsea, atunci se pot pune doua lingurite din otet alb, o lingurita si jumatate de detergent de rufe lichid, si doua cani de apa, iar amestecul trebuie aplicat in zona unde a cazut vopseaua, iar covorul trebuie frecat foarte bine. Aici este insa important de precizat faptul ca vopseaua se curata rapid, cat inca este proaspat cazuta pe covor.

Petele de suc de pe covor se curata cu un amestec format din otet alb si detergent de rufe, astfel ca amestecul se aplica pe covor, iar acesta apoi trebuie sters cu o carpa alba si curata din bumbac.

Exista insa si modalitati de curatare a covorului cu sare. Cei care varsa vin rosu pe covor, trebuie sa puna sare pe suprafata respectiva, apoi trebuie sa verse vin alb care va dilua culoarea rosie, dupa care totul va trebui absorbit cu o carpa curata si uscata sau cu un burete, ori cu un servetel de hartie. Pata nu va trebui frecata ci va trebui presata cu putere. Apoi, dupa vreo 20 de minute, ar trebui aspirata zona respectiva.

0 Shares
You May Also Like