Unde poti sa instalezi o banda LED impermeabila?

0 Shares
0
0
0

Unde poti sa instalezi o banda LED impermeabila?Instalata pe balcon, in jurul iazului de gradina sau pe terasa, o banda LED aduce o nota rafinata spatiului tau exterior. Are o etansare excelenta si ofera o lumina calda. Prin urmare, nu exista riscul de electrocutare.

Flexibil si usor de asamblat, acest tip de corp de iluminat se indoaie conform dorintelor tale decorative. Esti gata sa instalezi un kit banda led impermeabil? Urmeaza ghidul!

Instalarea unei benzi LED impermeabile: ce reglementari?

 

Retine ca o banda LED impermeabila este echipament electric. Instalarea sa trebuie, prin urmare, sa respecte prevederile standardelor pentru a preveni riscurile electrice. Cand achizitionezi o banda LED, nu uita sa consulti eticheta pentru a cunoaste clasa de protectie electrica a acesteia.

Banda LED rezistenta la apa: ce grad de protectie?

 

Gradul de protectie desemneaza gradul de protectie al unui corp de iluminat impotriva corpurilor solide externe si a intruziunii lichidelor. Acesta este un standard international pentru indicarea nivelului impermeabil al dispozitivului.

Vorbim despre o banda LED rezistenta la apa atunci cand corpul de iluminat are un grad ridicat de protectie: IP65 sau IP68.

Banda LED IP65

 

O banda LED IP65 este complet protejata impotriva corpurilor externe, cum ar fi praful, si rezistenta la stropi de apa din toate directiile. Banda LED cu grad de protectie IP65 este ideala pentru utilizare in aer liber, in gradina sau pe fatada unei case.

Benzi LED IP68

 

La fel ca banda LED IP65, banda LED IP68 este total rezistenta la praf. Banda LED IP68 este submersibila. Perfect protejata impotriva apei, aceasta banda LED rezistenta la apa poate fi scufundata pentru o perioada prelungita de peste 1 metru.

Cateva exemple de utilizari ale benzii LED impermeabile pentru exterior

 

Banda LED rezistenta la apa are un numar infinit de utilizari. Iata cateva posibilitati de utilizare a benzii LED impermeabile.

  • Banda LED pentru piscina

Sa stii ca banda LED pentru piscina este un mod foarte original si la moda de a-ti lumina piscina. Retine ca aceasta banda LED trebuie sa aiba in mod necesar un grad de protectie IP68, ceea ce o face imersibila.

  • Banda LED de constructie

Langa proiectoarele cu LED-uri, benzile LED sunt o modalitate excelenta de a ilumina un santier. Benzi cu LED-uri de constructie foarte flexibile sunt disponibile pe o lungime mare (pana la 50 de metri) si pot fi taiate dupa bunul plac.

  • Benzi luminoase cu LED pentru acvariu

Banda LED pentru acvariu, ca si pentru piscina, trebuie sa aiba un grad de protectie IP68. Cand vine vorba de temperatura culorii, ar trebui sa optezi mai degraba pentru o banda LED impermeabila alba rece sau alba neutra.

  • Benzi LED pentru exterior pentru pergola

Pergola este un spatiu cald si prietenos, unde iti place sa te intalnesti cu familia sau prietenii. Banda LED in aer liber pentru pergola iti permite sa creezi o atmosfera de lumina foarte placuta.

  • Benzi cu LED pentru terasa

Banda de terasa cu LED este un must have de decor! Aceasta banda LED rezistenta la apa, cu un grad de protectie IP65, poate fi instalata pentru a marca contururile terasei sau pe treptele care duc la ea.

0 Shares
You May Also Like