Argumente pro coroane dentare realizate integral din ceramica

0 Shares
0
0
0

Argumente pro coroane dentare realizate integral din ceramicaAtunci cand discutam despre coroane dentare ceramice, trebuie sa precizam faptul ca acestea reprezinta eticheta calitatii lucrarilor dentare, si reprezinta calitatea de top a acestui segment.

Coroanele dentare realizate integral din ceramica reprezinta varianta de constructie a coroanelor dentare fara a contine vreun substrat metalic sau alte materiale aferente.

In cele ce urmeaza in acest articol vom discuta despre aceste coroane dentare ceramice, si vom descoperi impreuna cateva motive pentru care ele sunt recomandate pentru persoanele care isi doresc sa se mandreasca cu dantura lor perfecta.

In primul rand, atunci cand discutam despre coroane dentare integrale din ceramica, discutam despre coroane dentare care nu au nici un metal in compozitia lor. Datorita celei mai noi tehnologii, nu va exista nici un spatiu intre dantura si lucrarea dentara. Aceasta este solutia optima pentru pacientii care sunt alergici la metale.

Apoi, un alt argument pro al acestor coroane dentare il reprezinta stabilitatea coloristica. Exista foarte multe situatii in care gingia care se afla in jurul coroanelor care au in compozitia lor si ceramica dar si metal isi schimba culoarea. In aceste situatii, pacientii trebuie sa renunte la coroanele dentare care contin si metale, pentru a le fi aplicate coroane dentare integrale din ceramica.

Bicompatibilitatea totala reprezinta un alt argument pro, al acestui tip de coroane dentare, iar astfel va fi eliminat riscul de aparitie al alergiilor sau riscul de a se dezvolta infectii sub lucrare. Datorita materialului de cea mai buna calitate care se foloseste pentru crearea coroanelor dentare din ceramica integrala, lucrarea va fi rapid integrata in gingie, in mod natural, si va imbraca perfect suprafata dentara.

Coroanele dentare realizate integral din ceramica, au un rol important in ceea ce priveste redefinirea zambetului si a culorii danturii. De foarte multe ori dintii laterali si dintii frontali schimba linia danturii si a zambetului. Aceasta coroana insa, fiind formata dintr-un singur bloc de ceramica, reprezinta unul dintre cele mai apreciate instrumente privind estetica dentara.

Se spune ca persoanele care opteaza pentru o coroana dentara de acest fel, se vor putea bucura apoi de o dantura perfecta, iar zambetul lor ii va impresiona de fiecare data pe cei din jur.

Slefuirea minim invaziva a dintilor reprezinta un alt motiv intemeiat pentru care se merita aplicarea unei asemenea coroane dentare. Pentru o fixare mai buna a acesteia si pentru o lucrare care sa reziste cat mai mult timp, dentistul trebuie sa slefuiasca smaltul dintilor care va fi imbracat de coroana dentara. De precizat insa este faptul ca totusi, se urmareste protejarea dintelui si a smaltului.

Pentru a se putea aplica aceasta coroana dentara, sunt sanse mari sa fie necesara o actiune de igienizare a cavitatii bucale, sau de curatarea unei carii. Se poate sa fie nevoie de aplicarea unei plombe sau de indepartarea tartului, pentru a putea fi aplicata coroana dentara din ceramica. Acest lucru insa, ar necesita un nou proces de slefuire minim invaziva.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre argumentele PRO, in ceea ce priveste coroana dentara realizata integral din ceramica.

0 Shares
You May Also Like