Botosaneanul – informatii bazate pe investigatii jurnalistice

0 Shares
0
0
0

Contrar aparentelor, in spatele unui trust de presa exista oameni care lucreaza foarte mult, care au o experienta in jurnalism ce uneori isi pun propria libertate in pericol. Si nu fac asta doar pentru bani ci si din dorinta de a scoate la iveala realitatea in care traim, care de multe ori este bagata sub pres de mai marii oameni din acest stat.

Spun asta pentru ca am cochetat si eu la un moment dat cu jurnalismul. Deci, in mare parte cam stiu “cu ce se mananca” acest domeniu. Multi jurnalisti o fac si din pasiune, din dorinta de a face dreptate, de a se lupta cu un sistem corupt sau cu oameni politici de influenta. Nu toate, insa multe dintre trusturile de presa fac acest lucru. Evident ca nu exista si padure fara uscaciuni.

Portia zilnica de informatii reale

Botosaneanul este un trust de presa local, care are la baza investigatii jurnalistice care au rolul in primul rand de a scoate “gunoiul de sub pres” de la multi oameni publici si politici.  Si asta pentru ca noi, ca si cetateni si totodata cititori avem nevoie de astfel de informatii si nu pentru ca am putea opri neregulile, ci pentru a vedea realitatea si a actiona in consecinta.

Spre exemplu, vom evita sa mergem la un doctor daca am citit in presa si s-a dovedit ca are diplome false sau ca a diagnosticat gresit sute de pacienti.

Vom evita sa votam un politician caruia in campania electorala i s-au dezvaluit adevaratele intentii avand ramificatii financiare adanci, de natura penala, fiind acuzat de procurorii DNA, avand dosare grele la activ.

Toate aceste aspecte sunt cercetate de catre jurnalisti, cautand informatii din surse sigure, cu declaratii reale de la speta in cauza si asa mai departe.

De fapt, ramura jurnalismului este despre asumare si responsabilitate. Sau cel putin asa ar trebui sa fie.

Site-ul www.botosaneanul.ro este un trust care are la baza articole bazate pe adevar, realitate si actiune.

Gasim in cadrul site-ului rubrici precum interviuri, investigatii, servicii secrete, publice, stiri sociale, anchete, stiri administrative, de sanatate, politica, invatamant, atat din sfera locala cat si nationala.

Experienta acumulata de echipa de jurnalisti din spatele site-ului Botosaneanul isi pune amprenta in fiecare articol sau informatie redactata. De la titluri, subtitluri, fotografii reprezentative pana la subiectul in sine, toate acestea sunt gandite si redactate cu atentie si profesionalism.

Deci, putem spune ca ne putem lua informatiile pe care le dorim dintr-o sursa sigura dar si complexa.

Accesati site-ul botosaneanul.ro!

0 Shares
You May Also Like