Caracteristicile ceasurilor pentru scufundari

0 Shares
0
0
0

Caracteristicile ceasurilor pentru scufundariFie ca vorbim despre un ceas cu quartz, un ceas automatic sau unul mecanic, cu totii ne dorim un ceas elegant, care sa ne reprezinte. Un ceas cu quartz poate fi achizitionat de pe www.topceas.ro, unul dintre cele mai importante magazine online din acest domeniu.
In cele ce urmeza, vom incerca sa vedem care sunt principalele caracteristici ale ceasurilor pentru scufundari.

In ultimii 70 de ani, inventatorii au venit cu numeroase inovatii pentru a imbunatati ceasurile pentru scufundari. La inceputul anilor 1970, de exemplu, un inventator japonez pe nume Yoshiaki Fujimori a venit cu un nou tip de inel de etansare ultra-rigid, care parea mult mai putin predispus la deformare decat sigiliul de cauciuc. In 1988, o alta echipa de inventatori din Japonia a prezentat un ceas de scufundari electronic, care prezenta un senzor de presiune a apei.

Mult mai recent, in 2010, inventatorul francez, Jean Francois Ruchonnet a primit un brevet pentru un aparat de masura ce putea fi inclus in interiorul unui ceas pentru scufundari. Inventatorii elvetieni au dezvoltat chiar un ceas pentru scufundari specializat, care, atunci cand este combinat cu un senzor atasat la piept, poate monitoriza continuu ritmul cardiac al scafandrului.

Pentru a rezista unei presiuni foarte mari si pentru a proteja mecanismul ceasului, carcasa ceasurilor pentru scufundari este realizata din materiale extrem de dure si de rigide. O alegere destul de populara este reprezentata de catre otelul inoxidabil, un aliaj al carui strat il face rezistent la deformari facute de apa, la presiunea de scufundare, precum si la coroziune (acesta este atat de dur incat este folosit de catre constructorii de masini la realizarea unor parti structurale ale automobilelor, pentru ca acestea sa fie mult mai rezistente la ciocniri). Alte alegeri destul de obisnuite sunt aurul de 18 karate si titanul.

Daca avem de gand sa folosim un ceas pentru scufundari chiar pentru a face scufundari, si nu pentru ca doar arata „cool”, atunci trebuie sa fim atenti si sa achizitionam unul care este conform cu ISO 6425, standardul international recunoscut care atesta ca un ceas este capabil sa reziste la presiune, umezeala si sa functioneze sub apa pentru perioade lungi de timp.

Pentru a capata aceasta distinctie, un ceas trebuie sa functioneze sub apa timp de 50 de ore. In plus, dupa ce a fost incalzit pana la 45 de grade Celsius, timp de 20 de minute, cei care il testeaza toarna picaturi de apa pe partea exterioara a fetei ceasului. In cazul in care se produce condensare in interior, ceasul nu va trece testele.

Daca ceasul este evaluat pentru 200 de metri adancime, acesta trebuie sa fie capabil sa suporte 125 % din presiunea ce se gaseste la aceasta adancime, si, in acelasi timp, sa functioneze pentru cel putin 2 ore. ISO 6425 necesita, de asemenea, ca un ceas sa prezinte anumite caracteristici functionale precum o rama rotativa, un inel in jurul fetei ceasului etc.

Pentru mai multe detalii cu privire la ceasurile cu quartz, nu ezitati sa accesati www.topceas.ro.

0 Shares
You May Also Like