Ce este un termostat conectat?

0 Shares
0
0
0

Ce este un termostat conectat?Termostatul conectat Salus SQ610RF 2022 este un echipament util pentru a-ti mentine incaperile la temperatura dorita. Este o modalitate eficienta de a economisi energie prin incalzire doar atunci cand este necesar: ​​pretul sau uneori ridicat este amortizat rapid.

Termostatele conectate optimizeaza temperatura fiecarei incaperi, permit economii de energie si reduc factura la incalzire. Termostatul conectat este versiunea moderna a termostatului electronic si programabil, iar pretul acestuia este foarte variabil.

Cum functioneaza un termostat conectat?

Temperatura fiecarei incaperi din casa ta trebuie sa fie diferita si adaptata utilizarii acesteia. O baie nu este incalzita ca un dormitor, la fel cum o spalatorie nu trebuie sa aiba aceeasi temperatura ca o camera de zi. Pentru ca fiecare camera sa beneficieze de cea mai potrivita temperatura ei, termostatul conectat regleaza cu precizie incalzirea.

Un termostat conectat este, dupa cum sugereaza si numele, alcatuit dintr-un senzor de temperatura, asociat cu un dispozitiv care controleaza fluxul de caldura produs de incalzirea ta.

Cu un termostat conectat, poti programa temperatura ideala in orice moment al zilei. Sistemul tau de incalzire se adapteaza dorintelor tale, tinand cont de temperatura initiala a incaperii. Prin functionarea sa inovatoare si inteligenta, termostatul conectat imbunatateste asadar precizia incalzirii, precum si confortul termic al unei locuinte.

Termostatul conectat este rezultatul contributiilor automatizarii casei la termostatul clasic. Interesul si eficacitatea sa au fost deja dovedite! Dar cum functioneaza exact?

Functionarea concreta a termostatului conectat la incalzirea ta

Un termostat conectat trebuie sa fie conectat la conexiunea ta la internet, precum si la sistemul de incalzire centrala pentru a functiona. Oricare ar fi a ta, nu ar trebui sa fie o problema: incalzire cu ulei, incalzire electrica, incalzire pe gaz sau incalzire pe lemne.

Iti poti controla termostatul folosind smartphone-ul (iOS sau Android), tableta, computerul si uneori chiar vocea.

Termostatul conectat merge mult mai departe decat un simplu termostat programabil: odata configurat, ia in considerare mai multe variabile pentru a-ti oferi cea mai buna optimizare a incalzirii pentru fiecare dintre camerele tale:

 • Geolocalizare;
 • Detectoarele de prezenta ale dispozitivului;
 • Date meteorologice;
 • Obiceiurile si stilul tau de viata zilnic;
 • Preferintele tale generale.

Care sunt avantajele unui termostat conectat?

Daca termostatele conectate invadeaza casele si web-ul, este pentru ca avantajele lor incep sa fie unanim recunoscute. Printre principalele motive pentru care este interesant sa instalezi un termostat conectat acasa, gasim:

 • Gestionarea optima, precisa si fina a consumului de energie al sistemului de incalzire a locuintei;
 • Economii substantiale si verificate de energie: intre 25 si 40% in functie de cazare, sistemul de incalzire si termostatul ales (30% in medie);
 • Un pret de achizitie amortizat rapid care face ca termostatul conectat sa fie profitabil;
 • Programare si control simpla de pe smartphone sau tableta oriunde te-ai afla pentru o utilizare foarte practica;
 • Caldura omogena, adecvata, care iti permite sa te simti ca acasa in orice moment;
 • O temperatura ideala in orice moment, fara a necesita neaparat programare foarte avansata;
 • Confort termic imbunatatit indiferent de sistemul de incalzire centrala;
 • O instalare care o poti face singur (sau in 20 de minute de catre un instalator profesionist);
 • O tehnologie cu adevarat inteligenta, fara erori, aproximari sau defecte.
0 Shares
You May Also Like