Ce trebuie sa stii despre incubatie si clocitoarea de oua?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii despre incubatie si clocitoarea de oua?
Pentru o gestionare corecta a intregului proces de incubatie e nevoie sa luam in considerare cateva aspecte importante, pe langa alegerea unei clocitoare oua potrivite, grija pentru oua, rabdarea si devotamentul si urmatoarele:

  1. Recoltarea, care poate fii facuta manual sau in mod automat
  2. Dezinfectia
  3. Racirea
  4. Pastrarea
  5. Incubatia

Despre aceasta din urma vom vorbi mai in amanunt si vom vedea exact ce presupune. Incubatia este asadar procesul prin care ouale dezinfectate sunt pozitionate din nou in compartimentele incubatorului, cu varful ascutit indreptat in jos sau cu camera de aer in sus. In acest fel e garantata dezvoltarea embrionului.

E necesar ca incubatorul sa fie pregatit cu cel putin doua sau trei zile inainte ca procesul de incubatie sa inceapa. Tot in aceasta perioada, pot fi reglate si temperatura si umiditatea fara a periclita ouale. Reglajele facute in aceasta perioada in care ouale stau in incubator pot sa prelungeasca sau din contra, sa scurteze perioada de embrionare, ceea ce va duce la scaderea ecloziunii. De asemenea, trebuie verificat si sistemul de intoarcere automata a oualor.

Conditiile atmosferice reprezinta si ele un aspect important. Acestea trebuie mentinute constante in camera unde tinem aparatul pe toata perioada procesului de incubatie. E important sa nu incepem sa incubam in conditiile in care aparatul nu ajunge la conditiile perfecte de umiditate si temperatura.

O data ce asezam ouale, nu trebuie sa modificam sub nici o forma temperatura in urmatoarele patru ore doar daca aceasta creste depasind valoarea de 102,2°F ( 39°C). Dupa ce trec patru ore putem face ajustarile necesare in vederea obtinerii unei temperaturi de  99,5°F ( 37.5°C)  si a unui grad de umiditate de 52%.

E necesar ca temperatura de incubare sa nu varieze mai mult de 0,5° F, in raport cu temperatura optima, pentru ca daca aceasta creste peste valoarea de 102,2° F (39° C) poate fi compromis tot procesul de incubatie.Ce trebuie sa stii despre incubatie si clocitoarea de oua?

Pentru o incubatie perfecta iti recomand incubatorul automat pentru oua Zh-1584 – capacitate mare, ideal pentru micro-ferme sau ferme de pasari, care mentine temperatura si umiditatea optime pentru perioada de incubare a oualor. Acest incubator, pe care il gasesti la Micul Meserias modifica automat pozitia oualor asa incat sa nu mai fie nevoie de interventia unei persoane pentru aceasta operatiune. Se poate folosi pentru 1584 de oua de gaina, 1134 oua de rata, 576 oua de gasca si 3798 oua de prepelita.

0 Shares
You May Also Like