Ceas mecanic versus ceas cu quartz

0 Shares
0
0
0

Ceas mecanic versus ceas cu quartzNu e un lucru general ca oamenii sa poarte ceasuri, insa ele arata bine pe mana si sunt chiar folositoare. In ultima vreme, multi oameni au renuntat la ceasuri deoarece au mereu la indemana telefonul mobil pe care e afisata mereu ora.

Unii insa, nu renunta la ceasuri orice ar fi si le considera mult mai utile atunci cand sunt la mana, decat in buzunar datorita telefonului mobil. Ceasuri poti cumpara dintr-o multime de locuri, inclusiv de pe site-urile online.

Un astfel de site este Topceas.ro. Aici gasesti site-uri de la o multime de firme cunoscute, cum ar fi Hugo Boss, DKNY, Calvin Klein, Empiro Armani, Fossil, Lorus sau Michael Kors.
Sunt doua mari categorii de ceasuri si anume cele mecanice si cele cu quartz.
Ceasurile cu quartz functioneaza cu ajutorul unei baterii care pune in miscare mecanismele ceasului.

Marea problema in cazul ceasurilor cu quartz consta in faptul ca ele au o durata de viata mai scurta, deoarece se uzeaza destul de rapid. Cu toate acestea, un ceas cu quartz are multiple avantaje. Primul avantaj pe care il amintim in acest articol tine de precizia unui astfel de ceas. Precizia ceasurilor cu quartz este una buna, ceea ce e bineinteles de dorit la un ceas.

Un alt avantaj este cel legat de intretinerea unui astfel de ceas. Ceea ce trebuie sa faci e sa schimbi bateria o data la cativa ani. Tipul de afisaj al unui ceas cu quartz este un alt avantaj al acestor ceasuri. Afisajul poate fi analog sau digital, in functie de preferintele fiecarei persoane.

De asemenea, ceasurile cu quartz te pot bucura cu tot felul de functii, cum ar fi iluminarea, busola sau termometrul. Un ultim mare avantaj pe care vrem sa-l amintim tine de pret.Pretul unui ceas cu quartz este mai ieftin decat pretul unui ceas mecanic.

Referitor la ceasurile mecanice, trebuie sa stii de la inceput faptul ca ele pot fi cu intoarcere manuala si automatica. Care e diferenta? Ceasurile manuale trebuie intoarse pediodic, cele automatice se rotesc singure prin simpla miscare a mainii.

Asa cum e de asteptat, ceasurile mecanice au atat avantaje, cat si dezavantaje. Pentru inceput, aducem in discutie avantajele acestor ceasuri. Primul avantaj consta in designul inedit. De ce spunem asta? Pentru ca multe din ceasurile mecanice au carcasa transparenta, ceea ce permite sa vezi intregul mecanism din interior.

Un alt avantaj consta in faptul ca afisajul este unul mult mai placut, deoarece miscarea secundarului se face in mod fluent, nu sacadat ca in cazul ceasurior cu quartz. De asemenea, ceasurile mecanice au marele avantaj al durabilitatii. Acestea functioneaza chiar si zeci de ani daca sunt intretinute.

Daca ne referim la dezavantaje, vorbim in primul rand de faptul ca ceasurile mecanice necesita o intretinere aparte, ele avand nevoie de o revizie o data la 5 ani. Aceasta revizie nu trebuie facuta de oricine, ci de un ceasornicar ce are autorizatie. Un alt dezavantaj al acestor ceasuri consta in faptul ca ele nu au o precizie la fel de mare ca ceasurile cu quartz.

Pretul este un ultim dezavantaj pe care il amintim. Acesta este unul destul de mare, deoarece astfel de ceasuri sunt mai greu de fabricat, iar materialele folosite sunt mai scumpe.

Tu ce fel de ceas ai? E cel pe care ti-l doresti?

0 Shares
1 comment
  1. In prezent ceasurile cu quartz au cam cistigat piata.Pretul a devenit factorul determinant al deciziei de a cumpara.M-am obisnuit cu cele cu quartz , au o precizie mai buna si nu ai grija de al intoarce.Cele mecanice automatice tot trebuie intoarse citeodata.

Comments are closed.

You May Also Like