De ce trebuie sa optimizam blogurile?

0 Shares
0
0
0

De ce trebuie sa optimizam blogurile?

Tot ceea ce misca pe internet are la baza anumite procedee si strategii ce tin fireste de optimizarea seo pentru site-urile noastre.

Este drept ca peste tot astazi vedem tot felul de firme specializate in servicii de optimizare seo si ajungem deseori sa ne intrebam daca nu cumva si site-ul nostru ar putea avea nevoie de ajutor sau de un impuls pentru a functiona mai bine decat pana acum.

Credeti sau nu, toate site-urile au nevoie de servicii de opimizare seo, oricat de vechi ar fi ele si orice PR ar avea. O categorie aparte de care ne vom ocupa astazi este cea a blog-urilor, despre care se stie deja ca pot fi aducatoare de trafic, mai ales daca sunt facute ca la carte si daca respecta solicitarile principalului motor de cutare si anume Google.

Blogul este spatiul virtual in care o persoana isi poate exprima o parere personala cu privire la anumite lucruri. Fie ca vorbim despre politica, despre femei sau despre fotbal, blogul este acel loc in care ideea ta asternuta pe hartie prinde contur si starneste curiozitatea cuiva. Fireste, in alte cazuri se poate intampla ca nisa site-ului sa nu permita discutiile pe teme mai ample ci sa se axeze strict pe notiunile relationate cu acesta.

Majoritatea bloggerilor incep aceasta activitate din dorinta de a se regasi in mediul online. Altii, mai pretentiosi vor ca opinia lor sa schimbe ceva. Insa in ultimii ani din ce in ce mai multi urmaresc cresterea volumului de trafic, indeosebi daca blogul este conectat la o afacere online.

Pentru a obtine acest trafic insa este necesar sa parcurgem anumiti pasi pe care Google ii descrie ca fiind foarte importanti. Aici intervin reglementarile ce tin de continut si de felul in care acesta trebuie sa arate pentru a putea genera trafic catre site.

Continutul unui blog trebuie sa fie mai inainte de orice unic si nou. Google indexeaza foarte bine site-urile care sunt in permanenta actualizate si care prezinta informatia de ultim moment. Practic aceste site-uri vor prima intotdeauna chiar si in detrimentul unor site-uri cu vechime, insa pe care motorul de cautare nu vede nicio miscare. Este important ca textul unui blog sa fie inteligibil si sa ofere oamenilor cu adevarat informatia dorita, fara ca acestia sa fie nevoiti sa parcurga tot siteul in cautarea acesteia.

Un aspect foarte impotant atunci cand vine vorba despre generarea de trafic catre un blog consta in felul in care administratorul blogului interactioneaza cu restul persoanelor din sfera sa.

Fiecare link este important si tocmai de aceea specialistii recomanda dezvoltarea acestor legaturi deoarece ele ne pot asigura de un succes garantat al site-ului nostru.

Mai mult decat atat spun specialistii, fiecare comentariu plasat pe un alt blog, cu autoritate mai mare, ne poate fi noua de folos mai tarziu, cand lucrurile vor incepe sa lucreze si in favoarea noastra. Comentariile totusi ar trebui sa fie facute la obiect, incercand sa nu fim detectati ca si spam-eri desi demersul nostru era unul prietenos.

Daca si tu esti in sfera de blogging iti doresti sa fii cel mai bun, atunci in mod clar iti vor trebui si cei mai buni specialisti in domeniu. Site-ul http://danbradu.com/optimizare-seo-brasov/ te poate ajuta sa cresti si sa te ridici astfel incat si site-ul tau sa aiba autoritate. Parerea ta conteaza. Impartaseste!

0 Shares
You May Also Like