Desi laptopurile au fost concepute pentru a rezista mult timp si a oferi mereu o performanta buna, acestea se pot defecta din cand in cand. Fier ca ai un calculator desktop, fie ca ai unul de tip laptop, mereu vei avea nevoie de un service de calculatoare in Bucuresti pentru a remedia problema imediat si a putea sa iti continui activitatea asa cum vrei.
Laptopurile sunt expuse, in mod special, pericolului de a avarie din cauza diverselor situatii si medii de lucru in care folosesti un astfel de calculator. Uneori poti varsa lichide in mod accidental pe un calculator, alteori praful sau alte substante patrund in el sau variatia de temperatura ii afecteaza functionarea.
Unul dintre elementele care se defecteaza usor este conectorul cablului de alimentare, mai precis partea care este introdusa in calculator. Cablul se uzeaza si se rupe in timp, insa nu trebuie neaparat sa iti cumperi altul deoarece il poti repara pe cel vechi. O varianta ar fi sa inlocuiesti doar acea parte a cablului deoarece ea se poate scoate din adaptor in cazul multor modele de laptopuri.
In plus, daca vrei sa repari acea componenta defecta, poti folosi banda de izolare sau chiar un izolator facut din silicon pentru a inlocui partea cablului care a fost compromisa. Dupa ce aplici siliconul, trebuie sa il lasi circa o ora sa se intareasca si vei rezolva problema fara mari batai de cap.
In alte cazuri, carcasa laptopului tau se poate crapa sau chiar sparge. Nu putine sunt situatiile in care il scapi pe jos din cauza grabei, iar aceste socuri il pot deteriora destul de mult. Carcasa se poate inlocui complet sau ai posibilitatea de a inlocui doar partea afectata cu un material special care se gaseste sub forma de pasta la magazinele de electronice sau pe internet.
Coolerul laptopului tau este unua dintre cele mai solicitate componente deoarece intregul sistem se incalzeste foarte usor si el e suprasolicitat de multe ori. In timp, eficienta sa scade destul de mult si calculatorul nu mai da aceleasi rezultate cu care erai obisnuit. Praful si alte particule se acumuleaza in cooler si ii afecteaza mult functionarea.
O solutie este sa il cureti cu ajutorul aerului comprimat sau al unei suflante care va elimina praful din locurile in care el s-a strans. Daca nu rezolvi problema astfel, ai posibilitatea de a desface carcasa laptopului si de a curata coolerul astfel. Carcasa trebuie desfacuta cu atentie pentru a nu afecta si celelalte componente ale laptopului tau. Daca treci la acest pas vei putea curata si alte elemente ale sistemului deoarece praful patrunde cu usurinta peste tot, oricat de bine ar fi izolata carcasa.
Daca nici dupa curatarea lui coolerul nu merge asa cum trebuie si inca scoate sunete ciudate, ar trebui sa il inlocuiesti. Cauta modelul inscriptionat pe el si cumpara altul nou pe care il poti gasi usor pe internet. Astfel, te vei feri de multe probleme in viitor deoarece aceasta este una dintre cele mai importante componente ale unui laptop.