Cheia pentru o casa sanatoasa

0 Shares
0
0
0

* cum sa aveti o locuinta calduroasa si aerisita, cu o buna circulatie a aerului

Cheia pentru o casa sanatoasa si confortabila este ventilatia. Folosirea ventilatoarelor de evacuare, a ventilatoarelor de tavan sau a celor pentru bai inclusiv rigola dus, pot mentine calitatea aerului in interiorul casei, prevenind astfel umiditatea, uscaciunea, depunerea de praf sau, si mai rau, aparitia mucegaiului.

De asemenea, puteti controla umiditatea cu un dezumidificator sau umidificator de camera, fara ca acestea sa asigure insa neaparat si o buna ventilare si aerisire a camerei.

Cu utilizarea de schimbatoare de caldura, de exemplu, puteti pompa aerul vechi, statut, umpland incaperea cu aer nou, curat si proaspat. Cea mai buna parte este ca acest aer este condus printr-un sistem de filtrare care scoate cei mai multi poluanti.

Ventilarea vine in multe forme in toata casa. Hota din bucatarie atrage atat caldura cat si umiditatea de la aragaz. Unele plite, arzatoare sau vetre trebuie ventilate pentru a elimina fumul toxic din camera.

Nu uita de aparatele de incalzire a apei si cuptoarele care necesita, de asemenea, evacuarea pentru a mentine aerul curat si sigur prin produse de calitate de pe rigolesifoane.ro. Toate aceste unitat de ardere folosesc oxigen atunci cand functioneaza, asa ca este esential sa refacem alimentarea cu aer din exterior.

Probabil cel mai important lucru de luat in considerarea in asigurarea ventilatiei corespunzatoare a unei locuinte este sanatatea familiei tale. Aerul proaspat in orice camin va ofera un mediu sanatos in care sa traiti.

Astfel, se reduc semnificativ sansele de a va infecta cu virusi, de a aparea problemele cu mucegaiul, problemele respiratorii, inhalarea de fum si monoxid de carbon si alte daune pentru casa ta.

In afara de zonele locuibile, nici garajele, podurile si spatiile mansardate nu ar trebui sa fie trecute cu vederea. Evacuarea de gaze de la automobile si camioane este si aceasta o alta sursa de toxine, asa ca garajele ar trebui sa aiba intotdeauna o buna ventilatie atunci cand pornim un vehicul. Nu sta in niciun caz in masina in timp ce se porneste motorul si mai ales nu face asta cu usa de garaj inchisa.

Mansardele pot beneficia de un sistem de ventilatie prin utilizarea unui orificiu de acoperis. Aceste unitati electrice au un termostat incorporat pentru a porni automat ventilatorul cand temperatura atinge termenul presetat.

In plus, asigurarea unei ventilatii corecte, prin incalzirea sau racirea chiar si numai acelei camere unde iti petreci cel mai mult timp, iti poate oferi o remunerare rapida a economiilor de investitii si de energie pe termen lung.

0 Shares
You May Also Like