Coroana funerara sau flori – ce alegi cand mergi la un priveghi si de ce?

0 Shares
0
0
0

Sunt momente in viata cand ti-ai dori sa treci peste tot cat mai rapid, ca la o functie pe repede inainte la o telecomanda. Realitatea trista este ca la un moment dat te vezi nevoit sa participi la un priveghi, sa iti iei ramas bun de la o persoana pe care o cunosteai, poate chiar membru din familie.

Traditional vorbind, dar si pentru ca asa este elegant, decent si de asteptat, vei merge la priveghi cu flori sau coroana. Car este diferenta, ce alegi si de ce?

Florile

Sunt o alegere comuna. Trebuie sa tii cont ca acestea nu au nevoie de ambalaj si ar fi bine sa aiba un numar par. Poti alege aproape orice floare, de evitat insa cele roz spre exemplu. De obicei florile alese sunt cele asociate cu diverse simboluri funerare.

Garoafele sunt numite florile mortului, crinii sunt varianta mai eleganta, iar trandafirii sunt o alegere pentru cei care au iubit persoana in cauza – alegi aceasta varianta pentru cei apropiati tie sau din familie.

Florile nu sunt insotite de vreun mesaj funerar, le asezi peste sicriu sau chiar in sicriu, daca acesta este deschis.

Coroana

Aceasta este alegerea de top daca se poate spune asa. Vei achizitiona una din magazinele de profil de pompe funebre Bucuresti. De obicei, acestea sunt gata facute si expuse, alegi ce ti se pare ca este mai potrivit in cazul tau. Pot fi insa facute si la comanda, mai ales daca iti doresti o dimensiune atipica si o forma pe masura – de cruce, de inima etc.

Coroana de flori are un simbol mai puternic – se spune ca forma sa rotunda semnifica ciclitatea vietii. In trecut, aceasta era depusa exclusiv la mormantul eroilor si reprezenta o distinctie deosebita. Acum insa este o alegere populara mai la toate privegherile, insa aleg sa depuna o coroana de flori cei care au avut o legatura personala cu defunctul.

Coroana este insotita si de mesaj de regula. Poti alege unul predefinit, asa cum iti sunt cele sugerate de agentii de pompe funebre. Tine insa cont ca mesajul sa fie realmente unul profund si care merge la suflet. Depinde insa si de gradul de rudenie intre defunct si tine.

Alege coroana artificiala daca ai un buget restrans si pe cea naturala daca banii nu sunt o problema. Va fi insa si mai grea si nu va rezista la fel de mult. Prefera, daca este o coroana din flori artificiale sa fie una lucrata impecabil si cat mai realist. Flori recomandate: crini sau garoafe.

0 Shares
You May Also Like