Cui ii puteti oferi o pana de scris vintage?

0 Shares
0
0
0

Cui ii puteti oferi o pana de scris vintage?
O pana de scris vintage este un instrument de scris care este realizat dintr-o pana a unei pasari mari si care foloseste cerneala pentru a lasa urme pe o suprafata de scris. Punctul penei este tratat astfel incat sa poata fi folosit pentru scris, iar un tub gol al penei tine cerneala care, de acolo, curge spre varf prin actiune capilara. Culmile erau facute din pene de diferite pasari, dar cele mai bune erau facute din pene de gasca, lebada si curcan.

Inainte de penele de scris, oamenii foloseau instrumente pentru a scrie pe lut si ceara si stilouri pentru a scrie pe papirus si piei de animale. Problema cu textele de argila era ca erau grele si fragile si greu de scris (tabletele de lut trebuiau coapte la final), tabletele de ceara nu durau mult timp si erau sensibile la caldura, iar stilourile de stuf erau prea rigide si nu durau mult pentru ca se uzau repede. Acesta este motivul pentru care au fost inlocuite spontan cu panele de scris.

Nu se stie cand au aparut primele pane de scris, dar se stie ca unele parti ale Scrollurilor de la Marea Moarta au fost scrise cu pana de scris in secolul II i.Hr. Sfantul Isidor din Sevilla le mentioneaza in secolul al VII-lea in scrierile sale si se crede ca atunci, panele au inceput sa se raspandeasca ca o metoda populara de a scrie ca fiind mai buna decat stilourile de trestie.

Cu astfel de instrumente de scris, era usor sa scrii pe pergament si vellum. De asemenea, au fost folosite cu perii fine pentru a ilustra manuscrise cu figuri, decoratiuni si imagini si au devenit din ce in ce mai populare incepand cu secolul al XV-lea, cand scrierea si inflorirea scrisului au inceput sa se raspandeasca prin lumea occidentala.

Multe documente importante au fost redactate si semnate cu pane de scris, precum Magna Carta si Declaratia americana de independenta. Popularitatea acestor instrumente de scris a durat pana cand stilourile metalice au intrat in productia de masa in secolul al XIX-lea, dar ele sunt inca folosite astazi in unele cazuri. De exemplu: Nu o pana de scris ci 20 sunt plasate la mese in fiecare zi in care Curtea Suprema a SUA este in sedinta.

Asadar, dupa cum se poate vedea, pana de scris este un instrument de scris care este folosit inca din cele mai vechi timpuri, si care se foloseste chiar si in clipa de fata, iar drept exemplu ati vazut ca ele sunt folosite in Curtea Suprema a SUA.

Exista chiar si oameni de afaceri care folosesc o pana de scris vintage in zilele noastre, atunci cand semneaza documente importante de afaceri. In cazul in care o cunostinta draga voua este om de afaceri si doriti sa il surprindeti intr-un mod placut, atunci cu siguranta ii puteti oferi o pana vintage drept cadou, pe care sa o foloseasca atunci cand semneaza incheierea unor noi contracte.

O pana vintage ii puteti oferi drept cadou si sefului de la servici (directorului). Cu siguranta nu este un cadou scump, dar este un cadou simbolic, iar acesta va fi mult mai apreciat decat alte obiecte scumpe.

Puteti de-asemenea sa ii oferiti o pana vintage de scris unui prieten care lucreaza in invatamant. Un profesor in mod evident se va bucura sa primeasca o asemenea pana de scris vintage.

0 Shares
You May Also Like