De ce sa alegeti Android in defavoarea iOS?

0 Shares
0
0
0

De ce sa alegeti Android in defavoarea iOS?Cu totii avem cel putin un telefon mobil, iar acest lucru este firesc in conditiile in care smartphone-urile pot fi folosite pentru a comunica, pentru a naviga pe internet, pentru a ne conecta la retelele de socializare, pentru a asculta muzica si a viziona filme, plus intr-o multime de alte scopuri.

In aceste conditii, este firesc ca fiecare dintre noi sa ne dorim un telefon mobil cat mai performant, care sa faca fata cu succes fiecarei cerinte. Din acest motiv, unii isi indreapta atentia spre cele mai noi si performante dispozitive iPhone, care vin cu sistemul de operare iOS, in timp ce altii aleg sa foloseasca dispozitive de la Samsung, Huawei, Sony, LG, sau de la alte branduri, care au sistemul de operare Android.

Cei mai multi utilizatori de telefoane mobile insa, aleg sa foloseasca dispozitive cu sistemul de operare Android, iar in cele ce urmeaza veti descoperi cateva motive pentru care este indicat sa alegeti Android in defavoarea iOS.

Mufe pentru casti de 3,5 mm

Toate telefoanele Apple, incepand de la iPhone 7 nu au jack audio de 3,5 mm care va permite sa conectati o pereche de casti standard. Daca doriti sa ascultati muzica pe telefonul dvs. Apple, va trebui sa utilizati un dongle, sa conectati o pereche de casti Bluetooth sau sa cumparati un set cu fir care foloseste conectorul Lightning proprietar al companiei.

Porturi de incarcare USB Type-C cu incarcare rapida

Daca doriti sa incarcati un iPhone sau sa il conectati la computer pentru orice motiv, veti avea nevoie de un cablu cu portul Apple Lightning. Din pacate, cu exceptia iPhone-urilor si iPad-urilor, niciun dispozitiv nu se incarca asupra Lightning, astfel incat nu puteti partaja acelasi set de cabluri cu celelalte echipamente. Acest lucru este ironic, deoarece MacBooks Apple se incarca prin USB-C.

Astazi, majoritatea telefoanelor noi Android folosesc un port USB Type-C pentru incarcare, ceea ce inseamna ca pot accesa un univers extrem de larg de porturi si periferice, de la incarcatoare universale la statii de andocare. In plus, USB-C permite incarcare rapida prin cablu pe majoritatea telefoanelor Android mai noi.

Personalizare, widgeturi si skinuri

iOS blocheaza interfata de utilizare si ofera mai putine personalizari decat Google. Sunteti limitat la cateva widget-uri selectate. Dar cu Android, puteti alege dintre mii de widget-uri pe care sa le instalati pe ecranul dvs.

Multe mai multe optiuni hardware

Puteti obtine telefoane Android cu ecrane gigantice, ecrane mici, suplimente modulare, tastaturi QWERTY si baterii inlocuibile. Este placut sa stiti ca ultimele iPhone-uri sunt rezistente la apa, dar daca sunteti cu adevarat ingrijorat sa nu va spargeti telefonul, exista cateva telefoane cu adevarat rezistente, cum ar fi Moto Z2 Force, care are un ecran care este garantat sa nu crape pentru patru ani.

De asemenea, puteti lua in considerare LG X, care este rezistent la socuri de pana la 4 metri in aer. Daca doriti senzatia de a tasta pe tastele fizice reale, nu cautati mai mult decat BlackBerry KeyOne.

Un sistem de fisiere adevarat, care functioneaza

Doriti sa copiati fisierele de pe iPhone pe computer? Va trebui sa instalati iTunes si sa configurati un cont, si chiar atunci, puteti muta numai fisiere media, cum ar fi fotografii, inainte si inapoi. Conecteaza un telefon Android la computer, pe de alta parte, si se monteaza instantaneu ca unitate externa plina de foldere pe care le poti trage si arunca.

Butonul Back

Butonul Back al Android ofera o modalitate foarte simpla si utila de a reveni la un ecran anterior, indiferent unde va aflati. Butonul functioneaza chiar si in aplicatii. Daca ati accesat un link in Facebook si ati fost transportat in browserul Chrome, puteti reveni la aplicatia de socializare cand apasati butonul din spate.

Pe iPhone, puteti obtine butoane contextuale inapoi din aplicatii sau un buton inapoi care apare cand faceti clic pe un link care va duce de la o aplicatie la alta. Cu toate acestea, nu exista niciun buton universal care sa va ajute sa faceti un pas inapoi.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai intemeiate motive datorita carora, foarte multi utilizatori prefera un telefon mobil in defavoarea dispozitivelor iPhone, care au iOS.

0 Shares
You May Also Like