Cum alegi un calculator bun?

0 Shares
0
0
0

In ciuda faptului ca in ultimii ani, utilizatorii au inceput sa isi indrepte din ce in ce mai mult atentia spre laptopuri, si sa evite sa isi mai cumpere PC-uri, se pare ca au mai ramas inca si utilizatori fideli calculatoarelor clasice.

Ei bine, acesti utilizatori, de fiecare data cand vor trebui sa isi cumpere un echipament, vor cauta un calculator bun, insa trebuie mentionat faptul ca se pot gasi si calculatoare second hand, si calculatoare refurbished bune, dar si calculatoare noi bune.

Totul depinde aici de utilizatori, si de ce asteptari au acestia de la un calculator, pentru ca un calculator care este bun in ochii unui utilizator, poate in ochii altui utilizator nu este deloc bun.

Daca te afli si tu in cautarea unui calculator, atunci cu siguranta ar trebui sa stii ca procesorul este o piesa foarte importanta din componenta unui calculator, asa ca va trebui sa alegi un procesor cat mai puternic.

Procesorul unui calculator mai poarta si denumirea de CPU, si este creierul echipamentului, pentru ca el manipuleaza toate operatiile pe care trebuie sa le faca echipamentul, dar si toate calculele solicitate de catre motoarele de cautare.

Memoria RAM este iarasi un factor foarte important, care trebuie sa conteze destul de mult pentru tine, in momentul in care vrei sa iti cumperi un calculator. In cazul in care iti doresti un calculator pe care sa il folosesti in scopuri normale, atunci cu siguranta un echipament care are o memorie RAM de 8 GB, va fi suficient pentru tine.

Un alt amanunt important in ceea ce priveste calculatorul, este legat de hard disk-ul echipamentului. Capacitatea unui hard disck este importanta, pentru ca in functie de cat de mare este aceasta capacitate, se pot stoca mai multe sau mai putine date si fisiere in calculator.

Monitoarele au si ele un rol foarte important, pentru ca si ele reprezinta o piesa component a unui calculator. Aici, cu siguranta iti vei indrepta atentia spre un monitor led sau lcd.

Ei bine, dupa cum se poate observa, acestea sunt cateva dintre criteriile importante in functie de care iti vei alege un calculator.

Acum, va trebui sa te decizi si asupra carei categorii de calculatoare iti vei indrepta atentia, pentru ca daca ai de gand sa alegi o varianta mai ieftina pentru echipamentul tau, vei putea sa iti indrepti atentia spre un calculator second hand.

Daca ai de gand sa iti alegi un calculator care sa aiba performante decente, atunci in mod evident, cea mai buna solutie pentru tine ar fi reprezentata de un calculator refurbished, mai ales daca te gandesti la faptul ca acesta are un raport calitate – pret foarte bun.

In situatia in care iti doresti neaparat un calculator performant, si care sa ruleze la capacitate maxima, iar banii pentru tine nu sunt o problema, atunci cu siguranta vei putea sa iti alegi un calculator nou.

Va trebui sa stii insa ca, indiferent de ce categorie de calculator vei alege, daca iti vei dori sa folosesti echipamentul pentru gamming, sanse mari de reusita nu prea vei avea, pentru ca un calculator pentru gamming este un calculator special creat in acest scop.

0 Shares
You May Also Like