Cum gasesti un instalator bun?

0 Shares
0
0
0

Cum gasesti un instalator bun?
Indiferent ca locuiesti la casa sau ca detii un apartament, in viata de zi cu zi se pot intampla foarte multe lucruri care sa te aduca in situatia de a cauta un instalator bun, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta despre cum se alege un instalator bun.

Mai intai de toate trebuie precizat faptul ca este foarte important sa gasesti un instalator bun, mai ales in conditiile in care acum exista si instalatori neexperimentati, sau instalatori care sa nu detina o autorizatie ISCIR.

Tocmai de aceea, primul lucru pe care trebuie sa il intrebi atunci cand intrii in contact cu un instalator, este daca detine o autorizatie ISCIR. Indiferent de faptul ca acesta lucreaza la o firma sau lucreaza ca si persoana fizica autorizata, el trebuie sa detina o asemenea autorizatie. Ai putea deasemenea sa te interesezi si daca acesta are scolarizare, respectiv diplome sau cursuri de specialitate.

Tot atunci cand vrei sa alegi un instalator bun, ar fi bine sa ii cauti numele si numarul de telefon pe Google, iar in acest fel vei putea sa gasesti recomandari sau pareri despre el. Daca vei avea noroc, vei putea sa gasesti chiar si poze cu lucrarile efectuate de catre acesta, iar atunci iti vei putea face o parere despre modul in care instalatorul lucreaza.

Ar fi important iarasi sa il intrebi de cat timp lucreaza in domeniul respectiv, iar astfel iti vei putea da seama chiar si dupa vechimea acestuia daca este un instalator bun si cu un portofoliu de clienti bogat sau nu.

In momentul in care ai nevoie de serviciile unui instalator, ar trebui sa soliciti oferta de pret de la cel putin doi instalatori, pentru a te putea convinge ca instalatorul la care te-ai gandit initial nu incearca sa te taxeze mai multi bani decat este necesar pentru lucrarea respectiva.

Vei putea sa intrebi chiar de ce lucrarea costa atat de mult, iar astfel vei putea sa intelegi de ce un instalator lucreaza mai scump decat altul.

Un alt amanunt foarte interesant de care trebuie tinut cont este acela ca instalatorul trebuie sa iti ofere o perioada de garantie pentru lucrarea oferita. Tocmai de aceea trebuie sa te interesezi cat de mult dureaza perioada de garantie, si daca iti primesti banii inapoi in cazul unei defectiuni.

Aici trebuie sa te informezi deasemenea daca primesti factura si garantie scrisa sau verbala. In general, instalatorii care sunt siguri de faptul ca ofera cele mai bune servicii, nu vor evita sa raspunda la astfel de intrebari.

Pretul lucrarii dupa cum am mai spus este foarte important, insa el cu siguranta nu trebuie sa fie vorbit la telefon ci la fata locului, atunci cand instalatorul constata tot ceea ce are de lucru.

Ei bine, acestea sunt cateva detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti alegi instalatorul, insa trebuie ca in cazul in care alegi un instalator insa nu esti convins de calitatea serviciilor sale, sa renunti cat mai rapid la serviciile sale.

0 Shares
You May Also Like