Cum se aleg usile pentru exterior ?

0 Shares
0
0
0

Cum se aleg usile pentru exterior ?Usa pentru exterior e o carte de vizita a unei case. Pe langa utilitatea sa evidenta usile de le intrare sunt elemente de design care pot sa transforme in mod decisiv aspectul pe care il are fatada pentru orice constructie. Toate detaliile si alte aspecte importante ce tin de usi puteti sa gasiti pe Tgg.ro.

Alegerile pe care le faceti in ceea ce privesc decoratiunile sunt expresii ale preferintelor tale care va reflecta personalitatea. Atunci cand vorbim despre usile de exterior nu ar trebui sa alegem doar tinand cont de aparente.

O usa de exterior este o investitie pentru casa si prin urmare va trebui sa luam in calcul inainte toate aspectele cu privire la calitate dar si la functionalitate.

Producatori va pun la dispozitie o gama destul de variata de usi pentru exterior si optiunile de material, sistemele de securitate si designul sunt numeroase. Sunt cele 4 aspecte la care trebuie sa va ganditi pentru o alegere buna.

Usile pentru exterior ar trebui sa armonizeze bine cu arhitectura pe care o are cladirea si totodata designul ales ar trebui sa se potriveasca preferintelor. Sunt foarte importante si nuantele.

Trebuie ca usa sa se incadreze in mod discret in cromatica generala a fatadelor, sau sa iasa in evidenta in mod placut. Daca o fatada e pictata cu nuante neutre puteti sa optati pentru culori indraznete precum rosul, portocaliul, mai ales daca stilul casei este unul modern.

Un aspect foarte important este si marimea golului de usa. Tinand cont de dimensiunile sale veti alege usile duble sau standard.

Cele mai multe usi de exterior sunt  facute din lemn, sticla sau otel si fiecare au avantaje si dezavantaje. Decizia va apartine dar este indicat sa va informati amanuntit inainte de a decide ce model veti cumpara.

Sunt  foarte multe materiale care costa putin si care imita lemnul dar in cazul in care doriti sa alegeti calitate va recomandam sa alegeti usi din lemn pentru a va bucura de toate beneficiile pe care acestea le ofera pe termen indelungat. Unul din avantajele convingatoare sta in faptul ca usile confectionate din lemn intrunesc toate criteriile esentiale: estetica si functionalitatea. Alt avantaj este cel ca usile de lemn sunt vopsite si daca va doriti sa faceti schimbari nu va fi nevoie sa schimbati usile pentru exterior ci va fi suficient sa o vopsiti in nuante diferite.

Lemnul e un material cu o mare sensibilitate la umezeala. Dupa ce este expus in mod indelungat la umezeala materialele se deformeaza si aspectul natural placut este diminuat.

Expunerea foarte indelungata la lumina puternica solara nu este buna pentru usile din lemn. Daca usile sunt ferite de toti acesti factori au o durata de viata foarte lunga.

Usile confectionate din fibra de sticla se pot cumpara la preturi bune si sunt durabile iar eforturile si costurile pentru intretinere sunt minime. Multumita durabilitatii lor foarte bune usile din fibra de sticla se recomanda in special pentru constructii care se  afla in zone cu un climat dur.

Acelasi lucru este valabil si pentru usi din metal.

0 Shares
You May Also Like