De ce este important sa alegem materiale de calitate pentru instalatii

0 Shares
0
0
0

Cand vorbim de propria locuinta, trebuie sa ne gandim la toate lucrurile necesare pentru ca aceasta sa fie facuta in maxima siguranta: de la instalatiile sanitare si pana la cele electrice, totul inseamna o intreaga cautare a celor mai bune materiale si a celor mai buni specialisti.

Pe unii dintre ei ii gasim la compania Shop Einstal care comercializeaza instalatii electrice si sanitare la standardele cele mai ridicate.

Nu mai punem la socoteala faptul ca acestia folosesc energia regenerabila care nu afecteaza nici mediul inconjurator si ofera o durata de viata mai mare instalatiilor.

Cand vorbim de siguranta locuintei ne gandim automat si la supratensiunile periculoase de curent care constituie o reala problema. Avand in vedere ca furnizorul de energie electrica nu a investit in instalatii si tehnica, de cele mai multe ori penele de curent va pot distruge electrocasnicele.

De aceea, investitia intr-un prelungitor cu protectie este cea mai buna alegere in conditiile actuale. Acesta are rolul de a va oferi o bariera eficienta impotriva fluctuatiilor de tensiune sau a descarcarilor electromagnetice provenite din alte surse ca fulgere. Totodata, va protejeaza echipamentele electronice care, dupa cum stim, nu se numara printre cele mai ieftine.

La ce sa fiti atenti

Nu va ghidati alegerile dupa pret, deoarece acesta va poate induce in eroare. Apelati cu incredere la reprezentantii companiei Shop Einstal care vand produse de cea mai buna calitate.

Bazati-va pe profesionalismul celor de aici deoarece veti avea doar de castigat. Dupa cum spuneam, trebuie sa fiti atenti la prelungitoarele electrice care pretind ca au protectie la supratensiuni, insa, de fapt, nu contin nici un sistem electronic capabil sa faca asta.

Asemanatoare la exterior cu un prelungitor electric banal, cele cu prize cu protectie se pot distinge prin butoanele si indicatoarele luminoase suplimentare.

Asta inseamna ca acestea contin ceva mai mult decat cabluri electrice si conectori. “Inima” prelungitorului cu protectie este reprezentata de sistemul electronic sau electric care previne trecerea curentului cu tensiune sau intensitate prea mare catre aparatele electrocasnice ce sunt conectate la priza.

Acest dispozitiv are rolul de a sesiza cresterea brusca a energiei electrice din retea si decupleaza faza alimentarii, redirectionand-o catre impamantare. In felul acesta, aparatul electric conectat la priza cu protectie este decuplat, iar energia in exces este disipata fara a produce efecte negative.

Cel mai comun sistem de protectie este varistorul cu oxizi metalici, iar in functie de implementare, calitate si pret, acesta poate face fata descarcarilor de zeci de mii de amperi sau volti.

Capacitatea de protectie a acestuia este exprimata in jouli, iar un sistem de protectie de 3.000 de jouli poate rezista fie la o descarcare masiva de energie. Asadar, prelungitorul electric cu protectie este un consumabil, iar dupa epuizarea completa a varistorului va trebui sa achizitionati un nou produs.

0 Shares
You May Also Like