De ce trebuie sa tinem cont cand cumparam un calculator?

0 Shares
0
0
0

De ce trebuie sa tinem cont cand cumparam un calculator?Cumpararea unui calculator este in majoritatea cazurilor o investitie importanta si prin urmare va trebui sa o faceti cum trebuie. Ghidul de mai jos va va ajuta sa intelegeti ce trebuie sa cautati si cum trebuie sa va uitati in momentul in care investiti in calculatore.

Piata pentru calculatoare este foarte extinsa si va puteti orienta in functie de bugetul disponibil spre un calculator nou, cu piese de top, sau in cazul in care aveti un buget mai redus este posibil sa fiti interesat de calculatoare la mana a doua  numite si calculatoare second hand.

Datorita faptului ca aveti multe optiuni din care puteti alege poate sa va para greu sa va hotarati ce calculator este cel potrivit. O prima intrebare la care ar trebui sa stiti raspunsul este daca aveti in mod real nevoie de un nou calculator.

Va sugeram asta pentru ca atunci cand aveti deja un calculator puteti face un simplu upgrade, puteti schimba de exemplu memoriile, hardul sau procesorul, cu alte componente mai noi care sunt compatibile si care au o performanta mai buna si ii veti aduce un plus semnificativ in performanta.

Al doilea detaliu ce ar trebui luat in calcul este activitatea ce urmeaza a fi desfasurata pe respectivul calculator. Acesta este un lucru extrem de important.

Daca veti efectua sarcini simple de tipul office, unde trebuie doar sa editati si sa creati documente, sa verificati posta electronica sau sa utilizati internetul la nivel basic, nu aveti nevoie de un sistem cu resurse foarte mari. In cazul in care stiti ca va trebui sa lucrati cu fotografii de dimensiuni mai mari, sau cu diverse programe profesionale pentru editare video sau foto, va sugeram sa va cumparati un calculator cu performante ridicate.

Trebuie sa tienti cont si de sistemul de operare pe care veti dori sa il folositi. Daca aveti deja un sistem de operare cu licenta si aveti in intentie sa il utilizati tot pe el sau vreti sa va cumparati un sistem nou de operare si este recomandat ca resursele calculatorului sa se potriveasca cu cerintele de sistem ale acestuia.

In cazul in care configuratia achizitionata atinge la limita cerintele de tip hardware ale calculatorului pentru a putea rula acest sistem de operare, utilizarea altor programe odata cu sistemul se va face in mod greoi pentru ca sistemul nu va avea de unde sa aloce resursele necesare unei bune functionari.

Ar trebui sa stiti si programele pe care urmeaza sa le folositi si pe ce sisteme de operare pot sa ruleze aceste programe pentru ca nu toate programele functioneaza pe toate sistemele de operare si de asemenea ar trebui sa stiti si ce componente sunt necesare pentru ca programul sa functioneze.

Ar trebui sa alegeti si intre un calculator de tip personal computer care sa aiba in general un sistem Microsoft Windows sau un MAC pe care va rula sistemul MAC OS X.

Din punct de vedere al performantelor cele doua sisteme sunt asemanatare si utilizeaza aceleasi tipuri de placi video si de procesoare. MAC-urile in schimb sunt mai scumpe si in gereal acest aspect este cel care influenteaza decizia de cumparare.

0 Shares
You May Also Like