Depresia, boala omului modern, poate afecta pe oricine

0 Shares
0
0
0

Desi suntem la un pas distanta de perioada sarbatorilor de iarna, una din cele mai asteptate de altfel, tocmai acum sunt mai multe sanse ca o persoana depresiva sa aiba un episod dramatic. Depresia, aceasta tulburare afectiva, poate fi intalnita chiar si in randul tinerilor, adolescentilor de asemenea. Practic afecteaza pe oricine, indiferent de statut. Afla mai multe despre asta de la danielivan.ro.

Cum definim si intelegem depresia

Despre aceasta afectiune si cum poate fi ea combatuta poti afla de la danielivan.ro. Vorbim despre o stare de spirit, despre o gandire negativa persistenta, ce implica stres, dureri de cap sau chiar si insomnii. Oamenii reactioneaza diferit, asadar unii se refugiaza in consum de alcool sau in supraalimentare.

Cauza depresiei nu este una singura. Specialistii spun ca poate fi vorba despre stresul din familie sau la locul de munca, relatii defectuoase, o neimplinire in viata, problemele financiare sau singuratatea. In mod cert necesita o abordare complexa si nu se rezolva de la sine, asadar pasul firesc este de a cauta curand ajutor de specialitate, intr-un cabinet de psihoterapie in Bucuresti sau din orasul de provenienta.

Simptome sau ce semne ar trebui sa starneasca banuieli

Important de precizat este ca de regula nu persoana in cauza isi da seama de propria stare, ci mai degraba cei din jur, fie familie sau prieteni. Simptome pot fi:

  • Tulburari de somn – fie insomnii, fie persoana in cauza doarme foarte mult.
  • Lipsa de energie.
  • Tulburari alimentare – mancat exagerat sau lipsa poftei de mancare.
  • Lipsa de concentrare.
  • Episoade de plans inexplicabile.
  • Tristete constanta.
  • Ganduri negative.
  • Tendinte de suicid.
  • Sentimentul de nevinovatie.
  • Dezinteres pentru propria persoana, pentru ingrijirea personala spre exemplu.

Depresia nu poate fi autodiagnosticata, nu inseamna dependenta de medicamente si nu pune un semn de egal intre aceasta si nebunia. Nu se transmite genetic si nu are legatura neaparat cu starea de sanatate – desi poate fi generata si de un soc privind conditia fizica si medicala. Dar, are leac!

Cum tratam depresia

Prin psihoterapie. A fost demonstrativ considerata una din cele mai eficiente terapii de interventie. Este asa zisa terapie pentru vorbire. Medicamentele nu sunt excluse, pot fi in unele cazuri chiar necesare si imediat recomandate, in combinatie cu psihoterapia. Depinde deci de fiecare caz in parte si de cat de avansata este situatia.

Ca in orice alta situatie medicala, decoperita timpuriu si tratata, depresia are sanse sa fie data uitarii. Nu exista un termen privind durata si frecventa terapiilor, aceste aspecte sunt recomandate de specialist de la prima intrevedere, in functie de situatia persoanei in cauza.

Afla mai multa de la Daniel Ivan:

contact@danielivan.ro

0761.600.020

Piata Victoriei – Soseaua Nicolae Titulescu nr. 1, bl. A7, sc. 2, et. 1, apt. 31, interfon 31, Sector 1, Bucuresti

0 Shares
You May Also Like