Descopera aici ce importanta au sistemele de ventilare a acoperisului izolate de la Roof Home Design

0 Shares
0
0
0

Constructia casei este un proces complex, ce necesita rabdare si atentie la detalii. La fel  stau lucrurile si in cazul acoperisului, care trebuie ales cu grija, dar si echipat cu accesorii potrivite.

De pilda, ventilatia este un subiect de mare interes, ce poate fi realizat doar cu ajutorul elementelor de ventilare, pe care le gasesti in stocul diversificat Roof Home Design. Magazinul pune la dispozitia clientilor sai articole pentru acoperis, inclusiv accesorii pentru coama, pentru etansarea cosului de fum sau ventilatia acoperisului. Asigura-te ca iti dotezi acoperisul cu astfel de accesorii pentru a nu fi nevoie sa te confrunti cu efecte neplacute.

Descopera in randurile de mai jos informatii pretioase legate de doua tipuri de ventilatie frecvent alese de clienti: ventilatia izolata si ventilatia speciala.

Ce este ventilatia pentru acoperis izolata si care este importanta sa?

Ventilatia acoperisului are un rol important, mai ales in ceea ce priveste structura locuintei. Poate parea greu de crezut, insa o locuinta cu o ventilatie necorespunzatoare la nivelul acoperisului poate sa afecteze, in timp, starea in care se afla casa.

Revenind la sistemele de ventilare acoperis izolata, trebuie sa stii faptul ca eficienta lor este vizibila in special in sezonul rece. Stii bine ca iarna se formeaza, de cele mai multe ori, condens din cauza aburului in exces care nu poate iesi in exterior. Astfel, daca optezi pentru un astfel de sistem, il poti utiliza pentru a evacua aerul in mod izolat.

Tubulatura stratului exterior este izolata cu spuma poliuretanica speciala, iar in lipsa acestei  izolatii ar putea aparea problema turturilor. O poti folosi, de asemenea, pentru a scoate in exterior o hota de bucatarie. In plus, acest tip de ventilatie este confectionat din polipropilena turnata si vopsita, fiind rezistenta impotriva radiatiilor UV sau a conditiilor meteorologice.

In acest caz, exista ventilatii cu motor electric ori poti alege versiunea Turbo, ambele putand fi reglate intre 5 si 45 de grade.

Alege un astfel de sistem de ventilatie si uita de problema condensului care iti dadea mereu mari batai de cap. Acest sistem indeparteaza in mod eficient umezeala prin acoperis, iar in zilele de vara nu va fi nevoie sa ai de-a face cu temperaturi excesive in mansarda sau pod. De asemenea, nu vei mai avea de-a face cu mucegaiul, odata ce asiguri o ventilatie corecta atat pe verticala, cat si pe orizontala a aerului.

Din pacate, multi oameni uita sa adauge astfel de accesorii acoperisului atunci cand finalizeaza constructia acestuia, considerand ca nu este un pas important. Nu doar ca se formeaza condens in lipsa unei ventilatii corespunzatoare, insa poate exista riscul pierderilor de caldura, lucru deloc favorabil in sezonul rece.

Recomandarea specialistilor este de a achizitiona sistemul de ventilatie pentru acoperis izolat impreuna cu tubul de conectare la ventilatie pentru o eficienta maxima si a sistemului de etansare a foliei.

Ventilatia pentru acoperis speciala – prin ce se deosebeste?

Cand vine vorba de sistemele de ventilatie acoperis speciale, trebuie amintit in special ventilatia Roto Wind, care are o importanta foarte mare odata ce este adaugat. Acestea elimina riscul producerii condensului, avand scopul de a omogeniza aerul si de a-l scoate in afara acoperisului.

Elementul de strapungere acoperis poate fi o solutie eifcienta pentru trecerea unei tevi sau a unor cabluri prin panta acoperisului. Bineinteles, poti alege si un element de strapungere acoperis pentru conductele panourilor solare, ce sunt foarte populare in ultimii ani.

Capacul rotativ al acestei ventilatii se invarte odata cu vantul si introduce, in acelasi timp, aer proaspat in interior. La fel ca si in cazul celorlalte sisteme de ventilatie,  ventilatia pentru acoperis Roto Wind este conceputa din polipropilena turnata si vopsita in masa, in diverse culori.

Asadar, alege un sistem de ventilatie pentru acoperis din gama variata Roof Home Design si ai grija de locuinta ta, ferind-o de probleme precum condensul, temperaturile excesive sau mucegaiul.

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You May Also Like