Despre impachetari cu parafina si termocuverta

0 Shares
0
0
0

Despre impachetari cu parafina si termocuvertaTermocuverta este o tehnica prin care sunt eliminate lichidele din tesuturi pentru o circulatie foarte buna a sangelui la nivelul pielii si o activitate imbunatatita in ceea ce priveste nivelul de celule, scaderea ca si greutate si eliminarea de celulita.

Termoterapia este tratamentul prin care va creste temperatura anumitor parti din corp folosindu-se caldura. Procedeul se recomanda personelor care nu pot sa suporte temperaturile ridicate din sauna.

Termocuverta este de fapt sauna locala. In interiorul acestei saune vom ajunge la temperaturi ridicate. Sedintele pentru tratament cu termocuverta stau in aplicarea unor creme impotriva celulitei si infasurarea pacientilor in folie sau introducerea intr-o patura dubla electrica.

Zonele cu caldura independente permit programarea unei temperaturi dorite pentru fiecare zona in parte. Temperaturile mari pe care le are termocuverta aplicata in zonele cu probleme vor duce la arderea rapida a tesuturilor adipoase dar si la o accelerare semnificativa in metabolismul celular si in procesul de eliminare a toxinelor sau a lichidului aflat in exces in celule.

Caldura declanseaza si un mecanism complex neurologic, metabolic si vascular care va reduce durerea si care in plus va fi capabil sa reduca anxietatea si depresia care sunt asociate cu boala.

Mai multe cercetari arata ca pot fi tratate prin caldura si mai exact si prin termocuverta mai multe patologii precum durerile lombare, durerile menstruale, contractiile muschilor, durerile coloanei vertebrale, durerile musculare.

Caldura care este degajata de termocuverta, va dilata vasele de sange, va creste ritmul cardiac si va genera un flux mai mare de sange imbunatatind in acelasi timp si circulatia sanguina dar si pe cea limfatica precum si elasticitatea tesuturilor.

Temperatura mare din interior va favoriza transpiratia si in acest fel toxinele aflate in corp vor fi eliminate mult mai usor decat prin piele.

Durata sedintelor de tratament cu termocuverta este de aproximativ 40 de minute. Pentru a se putea obtine rezultate maxime va recomandam 3 sedinte pe saptamana.

O sedinta de tratament dureaza aproximativ 40 de minute si pentru a se obtine cele mai bune rezultate va recomandam 3 sedinte saptamanal.

Printre beneficiile impachetarii cu termocuverta putem enumera: reducerea durerilor de muschi si a tensiunii din corp. combaterea inflamatiilor, accelerarea metabolismului, imbunatatirea aspectului pe care il are pielea, detoxifierea organismului si stimulearea arderii grasimilor.

Contraindicatiile pentru aplicarea unui tratament termocuverta sunt aplicarea in stari febrile, existenta unor afectiunii dermatologice, alergiile la materialele din care este confectionata, problemele de circulatie, hipertensiunea, epilepsia, sarcina si prezenta unor infectii in corp.

Terapia sta in aplicarea parafinei topite pe o singura zona a corpului. Parafina se va topi la maxim 70 de grade iar temperatura sa de utilizare este de maxim 55 de grade a un strat cu o grosime de maxim 1.5 cm. Durata aplicarii variaza intre 10 si 20 de minute.

Actiunea parafinei se doreste a fi un factor termic si ea determina o incalzire uniforma a tegumentului de pana la aproximativ 40 si o hiperemie intensa in tesuturile subcutanatate impreuna cu procesul de hipersudoratie.

Efectul local va fi dat de excitatia termoreceptorilor care va fi urmat si de un raspuns reflex de vasodilatatie.

0 Shares
You May Also Like