Importanta instalatiilor sanitare

0 Shares
0
0
0

Instalatiile sanitare se reunesc generic sub acelasi „acoperis”: conductele si circuitele de apa, incalzire si canalizare, asigurandu-i propriei voastre locuinte cea mai buna functionalitate.

Proiectarea si alegerea componentelor unei instalatii sanitare potrivite se pot dovedi o provocare foarte mare pentru un necunoscator, de aceea, in cazul in care stiti ca nu va pricepti si nu v-ati documentat suficient, apelati la sprijinul unui specialist de la www.tehnovest.ro care sa va ajute. De schite si de executia lucrarii se poate ocupa doar un specialist priceput.

Pe langa proiectarea si dimensionarea sistemului de instalatii sanitare, foarte importanta este alegerea tevilor potrivite pentru fiecare circuit de apa calda, apa rece, caldura si canalizare.

In cazul constructiilor rezidentiale modern, tevile din plumb sau azbociment nu se mai folosesc deoarece sunt interzise de normele Uniunii Europene, fiind considerate nocive pentru sanatate.

In prezent, tevile din plumb sunt folosite doar pentru evacuarea apelor uzate radioactive, corozive sau contaminate din uzine sau laboratoare. Datorita pretului foarte accesibil, tevile din plastic se numara printre cele mai populare, doar ca dezavantajul este dat de durata mica de viata in comparatie cu tevile modern.

Tevile din pexal sunt cele mai des utilizate, acestea avand o durata de viata de 50 de ani. Instalatiile sanitare sunt foarte importante cand vine vorba de siguranta incaperii, dar si de decoratiunile acestora.

Trebuie alese cu grija, deoarece calitatea este foarte importanta. Pretul este si el un factor decisiv, de exemplu putem gasi online un furtun spiralat tehnovest sau multe altele la pret de producator.

Tevile, in primul rand, trebuie alese cu mare grija, iar alegerea se face in functie de temperatura si presiunea apei care urmeaza sa fie transportata prin ele. Nu va uitati la bani cand vine vorba de calitatea materialelor alese.

Cum se calculeaza cheltuielile

Tarifele pentru proiectarea instalatiilor se calculeaza in functie de suprafata de desfasurare a locuintei. Tariful pe metrul patrat variaza, insa este si negociabil. Alegeti o firma serioasa care are specialisti pe masura. Chiar daca instalatiile sanitare va pot costa ceva mai mult de la o firma mai buna, nu uitati sa va raportati la calitate.

In cativa ani va veti amortiza cu siguranta investitia. Instalatia de apa rece nu este foarte complexa avand in vedere ca ea provine din reteaua stradala de apa si functioneaza pe sistemul presiunii, in urma careia apa prin intermediul conductelor intra in casa. In felul acesta este distribuita la chiuveta, masina de spalat sau dus.

Insa, pentru apa calda este necesara o sursa care sa o pregateasca apa calda, de aceea exista centrale termice, boilere ori panouri solare. In primul rand, acestea trebuie alimentate cu apa rece pe care ulterior sa o incalzeasca.

Instalatia de canalizare este necesara pentru ca atat apa rece cat si apa calda, asa cum patrunde in casa, tot asa trebuie sa si iasa. Aveti grija ca instalatia sanitara sa fie executata corect, de aceea este indicat sa apelati la ajutorul unui specialist.

Puteti fi legati la canalizarea stardala sau la o fosa septica. In cazul in care aceasta instalatie nu este executata corect, se poate ajunge la depuneri care provoaca infundarea conductelor.

0 Shares
You May Also Like