Metode simple de a atrage clientii

0 Shares
0
0
0

Metode simple de a atrage clientiiPrioritatea principala pentru persoanele care au intrat in afaceri de curand este sa gaseasca noi clienti.

Sunt cateva lucruri pe care le puteti face atunci cand doriti sa atrageti clientii. In primul rand, pentru magazine de exemplu ar trebui sa aveti grija la modul in care aranjati produsele pe rafturi.

Majoritatea noilor afaceristi discuta despre modul in care pot fi atrasi clientii noi dar un termen potrivit poate fi si despre cum pot fi cumparati clientii.

Daca va ganditi la pretul pe care il veti plati pentru fiecare client care va intra in magazin, gandind la bani si timp, veti incepe sa luat decizii mult mai bine, legat de modul in care sa va canalizati resursele.

Practica este foarte portivita in special pentru cei din domeniul antreprenoriatului, care au debutat de putin timp pe piata pentru ca acestia au mijloace reduse si au profit abia dupa o perioada de timp.

Cheia ca pentru banii investiti sa aveti un numar sporit de vanzari sta si in advertising. Publicitatea la televizor este una dintre cele mai costisitoare optiuni si pentru a obtine rezultate este bine sa cunoasteti cand si unde sa plasati reclamele.

Si radioul va permite sa va alegeti emisiunile sau programele in timpul carora sa apara reclamele. Chiar daca traficul ziarelor a scazut foarte mult in ultimul timp, si presa este o optiune prin care sa atrageti clientii.

Pentru orice strategie de publicitate va trebui sa folositi si mediul online. In functie de ce public tinta aveti, veti alege pe ce retele sa va promovati.

Daca aveti un magazin care dispune de o vitrina atunci ar trebui sa stiti ca primul lucru pe care ar trebui sa il faceti este sa amenajati corespunzator rafturile. Pe strada, prin fata vitrinei, trec oamenii, si fiecare persoana care trece pe langa vitrina respectiva pot fi transformati in clienti.

Trebuie sa gasiti acea forma de amenajare care sa atraga clientii. In primul rand, aveti grija ca vitrina sa fie tot timpul curata si ca produsele sa fie de fiecare data asezate in ordine.

Evitati dezordinea de pe rafturi si expuneti nu cele mai scumpe produse dar nici pe cele mai ieftine. Se recomanda sa expuneti produsele care sunt la reduceri de exemplu. Puneti anuntul despre reducere cat mai vizibil cu putinta si in acest fel oamenii vor fi atrasi de produsele comercializate.

Pentru a va mari numarul de clienti este recomandat sa va creati si o lista de contacte. Puteti comunica astfel si cu alte persoane din acelasi domeniu si puteti sa aflati noutati sau puteti sa anticipati ce miscari va face concurenta.

Este util sa mentineti un contact strans si cu clientii care va vor ajuta la randul lor oferind referinte sau recomandari altor persoane.

Faceti echipa! O modalitate noua de a atrage clienti este prin colaborari cu alte persoane sau cu alte firme care au acelasi domeniu de activitate.

Aceste aranjamente presupun ca o afacere care are acelasi public sa isi foloseasca baza de contacte pentru a va recomanda si implicit pentru a va promova in schimbul unui comision sau in schimbul unor plati.

Puteti incerca si sa legati aliante strategice.

0 Shares
You May Also Like