In cazul in care fie ti-ai cumparat o gradina la iesirea din oras sau la tara, fie ti-ai cumparat o casa si ai o curte pe care doresti sa o folosesti pentru a cultiva diferite legume, cu siguranta ai nevoie de un utilaj care sa iti vina in ajutor si care sa iti usureze considerabil munca.
Cand vine vorba despre astfel de utilaje, este firesc sa ne gandim fie la motosapa fie la motocultor. Problema insa este ca multe persoane care nu au cunostinte in domeniu, nu stiu ca motosapa si motocultorul sunt de fapt doua utilaje diferite.
Pentru ca aud prefixul moto, cei care nu sunt experti in agricultura, cred ca este vorba despre acelasi utilaj. Nu este adevarat insa, iar acest articol iti ofera informatii despre motosapa si motocultor.
Daca iti puneai si tu pana acum intrebarea “Motosapa sau motocultor: Ce sa aleg?”, mai mult ca sigur dupa ce vei citi pana la final acest articol, vei fi cu un pas mai aproape de utilajul pentru gradina sau terenul tau. Iata asadar despre ce este vorba.
Motosapa
Motosapa este un utilaj de mici dimensiuni in comparatie cu motocultorul, si se foloseste cu scopul de a marunti solul. Se foloseste cu precadere motosapa pentru pregatirea solului in vederea insamantarii sau a plantarii, si pentru a intretine culturile.
De exemplu, pentru suprafetele mici de teren de maxim 1000 de metri patrati, pentru sere sau pentru solarii si pentru gradini, o motosapa poate sa reprezinte solutia cea mai inspirata. Chiar si o femeie poate sa manevreze cu usurinta o motosapa, deci nu exista motive pentru a-ti face griji ca nu te descurci sa manevrezi aceasta unealta.
Mai mult decat atat, unei motosape ii poti atasa si diferite accesorii, cum ar fi o remorca de mici dimesniuni, pentru a transporta diferite produse (ingrasaminte de exemplu sau chiar produse agricole).
In cazul in care suprafata de teren pe care o detii depaseste 1000 de metri patrati, deja trebuie sa te orientezi spre un motocultor, iar in continuare vom discuta despre acest tip de utilaj.
Motocultorul
In ceea ce priveste motocultorul, acesta este un utilaj de dimensiuni mai mari in comparatie cu motosapa. Este un utilaj pe care il poti folosi cu scopul de a prelucra solurile grele, pe suprafete mari de teren.
De exemplu, incepand de la suprafete de 1000 de metri patrati, poti folosi motocultorul, iar pentru suprafete de pana in 5000 de metri patrati de exemplu, iti poti indrepta atentia spre un motocultor hobby. Daca ai nevoie de o astfel de masinarie pentru o suprafata cuprinsa intre 5000 si 8000 de metri patrati, iti poti alege un motocultor semiprofesional.
Pentru o suprafata mai mare de 8000 de metri patrati de teren, fara doar si poate, cea mai buna solutie este sa te orientezi catre un motocultor profesional. Il poti folosi chiar si pentru un teren de peste 12.000 de metri patrati.
Recomandarea noastra
Daca ai nevoie de un motocultor pentru o suprafata de teren de pana in 8000 de metri patrati, recomandarea noastrea este sa iti indrepti atentia spre un pachet motocultor Rabota R7 90q PK1.
Cu motocultorul Rabota R7 90q PK1 vei putea lucra o suprafata de teren de la 1000 de metri patrati (chiar si o suprafata mai mica) si pana la peste 8000 de metri patrati. Daca terenul de care dispui este mai mare, atunci un motocultor profesional cu siguranta poate face fata tuturor cerintelor tale.
La Rabota poti sa gasesti motocutoare profesionale, si le poti achizitiona la pachet cu diferite accesorii, care iti vor usura in mod considerabil munca.
Deci, doar de necesitatile tale depinde daca alegi o motosapa sau un motocultor.