Panourile solare presurizate – o alternativa de actualitate

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp se mizeaza din ce in ce mai des pe alternativele ce vizeaza protejarea mediului inconjurator. Aceste metode se regasesc in multe domenii, dar in special in consumul energiei electrice.

Utilizarea resurselor inepuizabile reprezinta momentan o alternativa in echilibrarea consumului de combustibili fosili si a altor forme ce cauzeaza efecte greu de stabilizat in timp, cum sunt formarile gaurilor in stratul atmosferic sau alte inconveniente.

Pe langa poluare, aceste metode conventionale au ajuns si la un nivel al costurilor ridicat. Astfel, una dintre optiunile alternative ce vizeaza cel putin apa menajera din locuinte sau alte resedinte este utilizarea unui sistem de panouri solare presurizate.

Magazinele cu specific in domeniul constructiilor pot dispune de astfel de sisteme, dar si de asistenta tehnica pentru fiecare dintre aceste produse. Magazinul Bricolaj Market dispune de o gama variata in ceea ce priveste sistemele alternative de consum energetic si anume diferite categorii de panouri solare.

Panourile solare se impart in mai multe categorii in functie de oportunitatile pe care le ofera. Astfel in cadrul site-ului magazinului specificat anterior, se pot regasi panouri solare presurizate sau nepresurizate, dar si panouri solare plane.

Fiecare dintre acestea prezinta avantaje si dezavantaje, important este sa te orientezi in asa fel incat sa se plieze pe cerintele si nevoile proprii. Cele mai multe dispozitive si tehnologii noi nu sunt suficient documentate si astfel apare eroarea de randament.

De aceea, este bine sa te consulti cu un specialist in domeniu si sa prezinti obiectiv aspectele ce ar putea conduce la un bun randament, in special in aceasta directie poti sa faci referire la spatiul util locuit sau la numarul de persoane preconizate pentru folosirea unui astfel de sistem.

Panouri solare presurizate – avantaje si recomandari de la specialisti

Personalul calificat de care dispune magazinul Bricolaj Market poate aduce in prim plan avantajele unui astfel de sistem.

Principiul de functionare al panourilor solare presurizate este evidentiat de captarea energiei solare in interiorul unor tuburi vidate, pentru ca ulterior aceasta sa fie transferata catre heat- pipe-urile aferente.

In achizitionarea unor panouri solare presurizate este necesara si asocierea unui boiler interior, deoarece acestea nu dispun de colector special pentru agentul termic.

Unul dintre avantaje poate consta in faptul ca nu prezinta risc de inghet, deoarece nu exista un colector de apa la suprafata.

O alta caracteristica ce poate prezenta un punct forte fata de alternative poate fi reprezentat de faptul se poate utiliza pe toata perioada anului, chiar si iarna.

Panourile solare presurizate nu necesita in timp mentenanta sau interventii de specialitate, iar in momentul in care te confrunti cu deteriorarea unui tub, acesta se poate inlocui, redand functionalitatea sistemului.

Presiunea apei calde este mai ridicata, ajungand la nivelul dorit in functie de necesitati, asa cum este si denumirea intuitiva de presurizare.

O solutie facila in ceea ce priveste achizitionarea unui sistem de panouri solare presurizate, se poate regasi, accesand site-ul https://www.bricolajmarket.ro. Magazinul specificat dispune de pachete ce incorporeaza elementele necesare aferente unui astfel de sistem de tipul boilerului sau controler-ului special.

0 Shares
You May Also Like