Parchet laminat sau parchet stratificat?

0 Shares
0
0
0

Parchet laminat sau parchet stratificat?In cazul in care vrei sa iti cumperi parchet pentru locuinta ta, cu siguranta cea mai ieftina varianta consta in alegerea parchetului laminat.

Acesta este si cel mai mare avantaj pe care il are parchetul laminat, iar un al doilea mare avantaj al sau este faptul ca se monteaza foarte usor.

Partea mai putin placuta in ceea ce priveste acest tip de parchet este aceea ca el nu este la fel de rezistent in timp precum parchetul masiv sau precum parchetul stratificat.

Pe langa faptul ca acest tip de parchet nu este la fel de rezistent in timp, el nu este nici foarte rezistent in ceea ce priveste umiditatea, astfel ca daca ai umiditate in casa, atunci cu siguranta nu parchetul laminat este ideal pentru casa ta.

O a doua optiune in ceea ce priveste alegerea parchetului pentru casa ta consta in alegerea unui parchet stratificat
, care are o multime de avantaje in fata parchetului laminat.

Mai intai de toate insa, vom preciza faptul ca parchetul stratificat este mai scump decat parchetul laminat, insa aceasta nu este o problema foarte mare tinand cont de toate celelalte avantaje pe care le are acest tip de parchet.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca parchetul stratificat este construit in straturi, si se poate gasi parchet dublu stratificat sau triplu stratificat, asa ca iti poti alege tipul de parchet stratificat in functie de preferinte si in functie de buget.

Apoi trebuie sa stii ca parchetul stratificat este mult mai rezistent in timp decat parchetul laminat, asa ca acesta este primul lucru la care trebuie sa te gandesti atunci cand iti alegi tipul de parchet pentru acasa.

Un alt mare avantaj pe care il are parchetul stratificat este acela ca el se poate rascheta, asa ca practic odata la un anumit interval de timp daca parchetul stratificat este raschetat, acesta are un aspect de parchet nou.

Inca un mare avantaj pe care il are parchetul stratificat este acela ca se potriveste de minune pentru orice stil de amenajare a locuintei. Daca de exemplu ai de gand sa iti amenajezi locuinta in stilul modern, atunci cu siguranta parchetul stratificat poate sa reprezinte cea mai buna optiune pentru tine.

Chiar si atunci cand ai de gand sa iti amenajezi locuinta in stilul clasic, parchetul stratificat poate sa reprezinte cea mai buna optiune pentru tine. Tot ce conteaza insa este ca indiferent de stilul in care iti amenajezi locuinta, parchetul sa se asorteze perfect cu toate celelalte elemente decorative.

Ei bine, daca stam sa discutam insa despre parchetul laminat, acesta cu siguranta este ideal atunci cand ai de gand sa iti amenajezi locuinta intr-un stil modern.

In schimb, in conditiile in care ai de gand sa iti amenajezi locuinta in stilul clasic, cu siguranta parchetul laminat nu reprezinta o optiune buna pentru tine.

Asadar, acestea fiind spuse, dupa cum se poate observa, parchetul laminat are doar un singur avantaj in fata parchetului stratificat, si anume pretul. In schimb, parchetul stratificat are foarte multe avantaje in fata parchetului laminat.

0 Shares
You May Also Like