Sisteme de irigare pentru gradina ta

0 Shares
0
0
0

Sisteme de irigare pentru gradina taIn ciuda faptului ca foarte multa lume considera ca sistemele de irigare sunt ideale doar pentru cei care isi castiga existenta din agricultura, trebuie mentionat faptul ca lucrurile nu stau tocmai asa.

Sistemele de irigatii gradini bucuresti sunt perfecte si pentru cei care locuiesc la casa si care isi doresc sa aiba un gazon de invidiat in curte, insa este adevarat faptul ca ele sunt folosite de cele mai multe ori de catre cei care se ocupa de agricultura.

Din pacate insa, exista foarte multi agricultori care nu stiu care sunt cele mai bune sisteme de irigare pentru gradinile lor, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta despre sistemele de irigare.

De mentionat insa este faptul ca sistemele profesionale de irigare sunt ideale si pentru cei care au o gradina mica cu flori, pentru ca datorita acestor sisteme de irigare florile pot sa fie udate mult mai simplu si mai usor.

Ei bine, mai intai de toate trebuie precizat ca exista doua tipuri de sisteme de irigatii, astfel ca in functie de cum se realizeaza irigarea se pot gasi sisteme de irigatii subterane si sisteme de irigatii supraterane.

Din punct de vedere al instalarii permanente, cea mai convenabila solutie este aceea de a opta pentru un sistem de irigatii subterane, pentru ca aceasta instalatie nu mai trebuie sa fie mutata dintr-un loc in altul, si nici nu mai trebuie demontata odata cu venirea sezonului de iarna.

Asadar, cei care au acasa o gradina cu flori, cei care isi doresc sa ude legumele sau cei care au acasa gazon pe care trebuie sa il ude, pot opta cu incredere pentru un sistem de irigatii subterane.

Referitor la acest tip de irigatii trebuie mentionat faptul ca aspersoarele sunt telescopice si se pot monta la 20 – 30 de centimetri adancime. Distanta dintre aspersoare va depinde de setarea debitului de apa si de setarea presiunii.

In functie de suprafata care trebuie irigata se poate opta pentru aspersoarete telescopice circulare, iar aici se pot gasi foarte multe modele.

Cei care isi doresc un sistem de irigatii subteran de calitate superioara trebuie sa isi aleaga un sistem de irigatii cu control automat, pentru ca gradina sa fie udata si atunci cand ei nu sunt acasa, insa un asemenea sistem cu siguranta este destul de costisitor.

Apoi, al doilea tip de sistem de irigatii este sistemul suprateran, sau sistemul de la suprafata solului, acesta fiind cel mai des intalnit, fiind si cel mai ieftin sistem de irigatii.

Daca stam sa discutam din punct de vedere practic, un asemenea sistem poate fi reprezentat de conectarea furtunului la un robinet de apa. Se poate folosi aici chiar si un aspersor sau un pistol de stropit pentru udat.

Referitor la aceste sisteme de irigatii trebuie mentionat faptul ca ele sunt mult mai ieftine decat sistemele de irigatii subterane, motiv pentru care majoritatea celor care cauta sisteme de irigatii, opteaza pentru sistemul de irigare subteran.

Asadar, acestea sunt cele doua tipuri de sisteme de irigare, iar fiecare isi alege sistemul in functie de preferinte si de bugetul pe care il are la dispozitie.

0 Shares
You May Also Like