Pomul de Craciun: ingrijire si intretinere

0 Shares
0
0
0

Pomul de Craciun: ingrijire si intretinereBradul de Craciun este o adevarata emblema a acestor sarbatori. Nu numai la noi, ci practic in toata lumea. La fel, acest arbore are o simbolistica unica si putin cunoscuta: bradul reprezinta arborele vietii vesnice, iar ornamentele pe care le folosim pe el configureaza fructele pe care ni le da pamantul.

Accesoriile cu care decoram acest protagonist s-au schimbat foarte mult de cand au inceput sa fie comercializate. Astazi exista o astfel de varietate incat le putem adapta la stilul fiecarei persoane.

Dincolo de aceasta informatie, bradul de Craciun este cu adevarat in centrul atentiei al acestor sarbatori. Dar nu trebuie sa uitam ca acest pom are nevoie de putina ingrijire, astfel incat sa arate impecabil pe toata perioada festiva si sa-si indeplineasca functia decorativa in locuinte.

Acesta este un adevarat compromis pentru cei care aleg sa cumpere un brad de Craciun natural in loc de un brad artificial ieftin si calitativ.

INGRIJIREA BRADULUI DE CRACIUN

Indiferent de tipul de brad pe care il alegem, este important de retinut ca toti impartasesc asemanarea ingrijirii lor, desi, in momentul achizitiei, merita sa intrebam daca cultivarea lor are vreo particularitate.

Pentru inceput, trebuie sa alegem un loc potrivit pentru a-l amplasa, unde sa se bucure de multa lumina si sa fie ventilat. De asemenea, este important ca acesta sa fie departe de surse de caldura, cum ar fi semineul sau caloriferul. Daca il putem pune intr-un loc racoros, ne va multumi.

Dar mai mult decat locatia, cheia este in irigare. Sa tinem cont de faptul ca temperatura medie de confort in locuinte este in jur de 21 de grade, cu mult peste ceea ce ar putea fi considerat ideal pentru bradul de Craciun. A sti daca se incalzeste este simplu, deoarece arborele insusi ne va trimite semnale: daca vedem ca acele incep sa cada din ramurile sale, ne confruntam cu o problema de deshidratare.

De asemenea, trebuie sa hidratati acele. Pentru a face acest lucru, putem sa folosim un pulverizator de apa. In acest fel, ne vom asigura ca bradul de Craciun are acel grad de umiditate de care are nevoie pentru a-si mentine culoarea verde-intens caracteristica.

INTRETINERE BRAD DUPA CRACIUN

Insistam ca bradul de Craciun nu este o planta de interior. Oricat de mult dorim sa il folosim ca element decorativ, este totusi un copac care iubeste frigul si temperaturile scazute. Ceva care face parte din identitatea sa naturala si asadar, odata ce aceasta perioada de vacanta s-a scurs, va avea nevoie de intretinerea noastra.

Pentru inceput, va trebui sa-l scoatem din casa si sa gasim o noua locatie pentru el. Daca avem terasa sau balcon il putem avea acasa pana la Craciunul viitor. Daca avem gradina, bradul si decorul lui vor straluci in aer liber Craciun dupa Craciun.

Fara indoiala, idealul pentru un brad de Craciun este sa i se permita sa creasca direct in pamant. Pentru a face acest lucru, va trebui sa alegem sa cumparam un brad inradacinat si, mai tarziu, sa il plantam in curte.

In aceasta misiune este important sa tinem cont de doua lucruri: presam bine solul pentru a preveni miscarea bradului si udam din abundenta pentru a hidrata radacinile si a le pregati pentru noua lor locatie.

0 Shares
You May Also Like