Rotile potrivite in functie de proprietatile podelei

0 Shares
0
0
0

O decizie ce presupune o reala provocare pentru industriile largi o constituie alegerea unor roti si role potrivite pentru ca echipamentele si dispozitivele diverse sa ruleze corespunzator si in siguranta.

De ce exista aceasta regula, conform careia este necesara raportarea la proprietatile podelei pentru a face o alegere inspirata? Raspunsul este usor de dedus – o podea dura va necesita roti moi, iar una moale roti dure. Orice deviere de la aceasta regula nescrisa rezulta in deteriorarea prematura a rotilor/podelei, dar si alte inconveniente de preferat a fi evitate.

Problema podelelor si influenta asupra alegerii rotilor, din prisma specialistilor Tente Romania

Este o chestiune de interes general, un aspect dezbatut si analizat si de producatori specialisti precum Tente Romania. Acestia au avut in vedere faptul ca in diversele incinte, precum cele industriale, nu sunt mereu podele plane si line, asa cum se intampla in zonele de birouri sau in spatiile industriale. Astfel, au adaptat rotile si rolele si situatiilor in care trebuie sa ruleze pe suprafete accidentate, inegale.

Iata un context in care rotile trebuie sa prezinte caracteristici speciale, dat fiind ca exista si cerinte mai ridicate impuse de suprafetele de rulare.

Poate fi cazul in care suprafata pe care ruleaza dispozitivele sa impuna solutii de mobilitate cu role termorezistente, spre exemplu. Si altele pot fi cerintele – nevoia unui material rezistent la substante chimice, la imbatranire, care sa nu cauzeze incizii in podea.

In cazul unor podele fine, de intindere lina, egala, ideala este dotarea echipamentelor, a mobilierului si dispozitivelor diverse cu roti din poliuretan sau poliamida. Vin cu avantajul ca sunt relativ silentioase, nu deterioreaza podeaua, prezentand totodata si o rezistenta scazuta la rulare.

In cazul unor suprafete plate cu caracteristici dure insa, recomandarea specialistilor Tente Romania sunt rotile din fonta, respectiv cele din poliamida cu anvelopa din poliuretan. De altfel aceasta din urma optiune vine si cu avantajul unei  rezistente inalte la abraziune, uzura.

Acolo unde podeaua este si inegala si dura, ca de evemplu in exterior, corespunzatoare sunt rotile si rolele din cauciuc elastic pentru suprafata de rulare. Modelele din fonta in schimb vin cu avantajul ca rezista unor incarcaturi mari, prezentand deci si un ciclu de viata mai mare.

Si altele sunt contextele in care alegerea rotilor poate ridica probleme. Spre exemplu, care sunt cele potrivite pentru birouri? Fiecare cumparator va ridica intrebari in functie de context.

Si altii sunt factorii care trebuie avuti in vedere. Desigur ca va conta si starea actuala a podelei, dar si alti parametri. De trecut pe lista cu factori de urmarit este conductivitatea electrica.

Sunt si aplicatii in care se impune aceasta necesitate, ca rolele sa fie statice sau conductive electric. Scopul este de a impiedica descarcarile electrostatice care pot prezenta nesiguranta. Si culoarea rotilor este importanta. Cele negre spre exemplu pot sa coloreze podelele deschise la culoare.

Renumitul magazin online de roti si role Tente Romania dispune de solutii corespunzatoare atat privind culoarea, cat si diversele situatii in care se vor folosi aceste produse.

0 Shares
You May Also Like